Objavili smo

Terme Zreče - chefica Ana Korošec

02 / 2018

Podjetje Unitur d. o. o. se na Rogli in v Termah Zreče ukvarja s turistično in zdraviliško dejavnostjo. Enega od pomembnih stebrov turistične ponudbe obeh predstavlja kulinarika, prepoznavna tudi po znamki Okusi Rogle. Tokrat predstavljamo gostinstvo v Termah Zreče, natančneje v hotelu Atrij, kjer bo februar v a la carte restavraciji v znamenju valentinovega razvajanja.

Termalno zdravilišče Zreče se nahaja na nadmorski višini 395 metrov. V treh hotelih različnih kategorij in apartmajskem naselju je gostom na voljo 450 ležišč. Poleg hotelske infrastrukture je v zdravilišču tudi 1600 m2 notranjih in zunanjih termalnih bazenov ter centralni wellness in spa Idila. Ta se nahaja v neposredni bližini hotela Atrij, ki se v Termah Zreče ponaša z najvišjo kategorizacijo (štiri zvezdice Superior). Rdečo nit hotela predstavljata jablana in jabolko, pa ne le v opremi, ampak tudi drobnih pozornostih za goste. Tako boste na skoraj vsakem koraku opazili lesene košarice s svežimi jabolki, v barih ponudbo lokalno pridelanega jabolčnega soka, v slaščičarni jabolčne sladice. Terme Zreče se poleg lastne slaščičarske delavnice lahko pohvalijo tudi z odlično a la carte restavracijo v Hotelu Atrij, ki jo radi obiskujejo tako hotelski kot zunanji gostje. »V njej bo februarska ponudba valentinovo obarvana. Za 10. februarja pa pripravljamo Valentinov ples v maskah. Takrat bo naša kuhinja gostom pripravila poseben meni, katerega del je predstavljen tudi v reviji Pet zvezdic,« je povedal vodja hotelirstva in gostinstva v Termah Zreče Matej Krošelj in dodal: »Takšni dogodki so prijeten izziv tako za kuhinjo kot strežbo.« 
Vodja kuhinje Ana Korošec je hiši zvesta že celih 39 let, od tega je na poziciji glavne kuharice dvajset let. Zase pravi, da obožuje sveža zelišča, med predstavljenimi jedmi valentinovega menija pa sta ji najbolj pri srcu topla predjed (postrvji zvitek) in juha...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jelenov karpačo z jogurtovo terino
- Kopunova juha z zvitkom in luštrekovimi palačinkami
- Polnjen postrvji zvitek s pirejem sladkega krompirja in hrenovo peno
- Svinjski flam s špinačnimi ocvrtki in korenčkom
- Dvobarvna hruška na orehovi zemlji z lešnikovim musom
- Medena torta z breskovim polnilom

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.