Objavili smo

Terme Zreče - chefica Ana Korošec

02 / 2018

Podjetje Unitur d. o. o. se na Rogli in v Termah Zreče ukvarja s turistično in zdraviliško dejavnostjo. Enega od pomembnih stebrov turistične ponudbe obeh predstavlja kulinarika, prepoznavna tudi po znamki Okusi Rogle. Tokrat predstavljamo gostinstvo v Termah Zreče, natančneje v hotelu Atrij, kjer bo februar v a la carte restavraciji v znamenju valentinovega razvajanja.

Termalno zdravilišče Zreče se nahaja na nadmorski višini 395 metrov. V treh hotelih različnih kategorij in apartmajskem naselju je gostom na voljo 450 ležišč. Poleg hotelske infrastrukture je v zdravilišču tudi 1600 m2 notranjih in zunanjih termalnih bazenov ter centralni wellness in spa Idila. Ta se nahaja v neposredni bližini hotela Atrij, ki se v Termah Zreče ponaša z najvišjo kategorizacijo (štiri zvezdice Superior). Rdečo nit hotela predstavljata jablana in jabolko, pa ne le v opremi, ampak tudi drobnih pozornostih za goste. Tako boste na skoraj vsakem koraku opazili lesene košarice s svežimi jabolki, v barih ponudbo lokalno pridelanega jabolčnega soka, v slaščičarni jabolčne sladice. Terme Zreče se poleg lastne slaščičarske delavnice lahko pohvalijo tudi z odlično a la carte restavracijo v Hotelu Atrij, ki jo radi obiskujejo tako hotelski kot zunanji gostje. »V njej bo februarska ponudba valentinovo obarvana. Za 10. februarja pa pripravljamo Valentinov ples v maskah. Takrat bo naša kuhinja gostom pripravila poseben meni, katerega del je predstavljen tudi v reviji Pet zvezdic,« je povedal vodja hotelirstva in gostinstva v Termah Zreče Matej Krošelj in dodal: »Takšni dogodki so prijeten izziv tako za kuhinjo kot strežbo.« 
Vodja kuhinje Ana Korošec je hiši zvesta že celih 39 let, od tega je na poziciji glavne kuharice dvajset let. Zase pravi, da obožuje sveža zelišča, med predstavljenimi jedmi valentinovega menija pa sta ji najbolj pri srcu topla predjed (postrvji zvitek) in juha...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jelenov karpačo z jogurtovo terino
- Kopunova juha z zvitkom in luštrekovimi palačinkami
- Polnjen postrvji zvitek s pirejem sladkega krompirja in hrenovo peno
- Svinjski flam s špinačnimi ocvrtki in korenčkom
- Dvobarvna hruška na orehovi zemlji z lešnikovim musom
- Medena torta z breskovim polnilom

Deli na
03 / 2023
Villa Majda, Osp - chef Bojan Gržentić
OAZA MIRU IN KULINARIČNIH UŽITKOV POD KRAŠKIM ROBOM V vasi Osp, ki leži pod mogočnim Kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, ter v objemu zelenih oljčnih nasadov in vinogradov, svojo novo zgodbo piše prenovljena vila iz 19. stoletja. Butični hotel Villa Majda, nad katerim boste navdušeni...
03 / 2023
Nova Rajngla, Ribniki Preserje
SLADKOVODNE RIBE V »RAJNGLAH« IN NA KROŽNIKIH Če boste s štajerske avtoceste zavili pri odcepu za Logarsko dolino, vas bodo po le petih kilometrih vožnje in v neposredni bližini Braslovč presenetili ribniki Preserje. Ob njih je iz nekdanjega ribiškega doma zrastla restavracija, ki se je z novim...
03 / 2023
Ribogojstvo v Sloveniji
SLADKOVODNO RIBOGOJSTVO V SLOVENIJI Sladkovodno ribogojstvo oziroma akvakultura ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo, ribogojnice različnih vrst pa so razpršene po celotni državi. Vzrejamo predvsem hladnovodne, to je postrvje vrste rib, od teh največ šarenko, manj pa potočno postrv in potočno...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.