Objavili smo

Terme Zreče - chefica Ana Korošec

02 / 2018

Podjetje Unitur d. o. o. se na Rogli in v Termah Zreče ukvarja s turistično in zdraviliško dejavnostjo. Enega od pomembnih stebrov turistične ponudbe obeh predstavlja kulinarika, prepoznavna tudi po znamki Okusi Rogle. Tokrat predstavljamo gostinstvo v Termah Zreče, natančneje v hotelu Atrij, kjer bo februar v a la carte restavraciji v znamenju valentinovega razvajanja.

Termalno zdravilišče Zreče se nahaja na nadmorski višini 395 metrov. V treh hotelih različnih kategorij in apartmajskem naselju je gostom na voljo 450 ležišč. Poleg hotelske infrastrukture je v zdravilišču tudi 1600 m2 notranjih in zunanjih termalnih bazenov ter centralni wellness in spa Idila. Ta se nahaja v neposredni bližini hotela Atrij, ki se v Termah Zreče ponaša z najvišjo kategorizacijo (štiri zvezdice Superior). Rdečo nit hotela predstavljata jablana in jabolko, pa ne le v opremi, ampak tudi drobnih pozornostih za goste. Tako boste na skoraj vsakem koraku opazili lesene košarice s svežimi jabolki, v barih ponudbo lokalno pridelanega jabolčnega soka, v slaščičarni jabolčne sladice. Terme Zreče se poleg lastne slaščičarske delavnice lahko pohvalijo tudi z odlično a la carte restavracijo v Hotelu Atrij, ki jo radi obiskujejo tako hotelski kot zunanji gostje. »V njej bo februarska ponudba valentinovo obarvana. Za 10. februarja pa pripravljamo Valentinov ples v maskah. Takrat bo naša kuhinja gostom pripravila poseben meni, katerega del je predstavljen tudi v reviji Pet zvezdic,« je povedal vodja hotelirstva in gostinstva v Termah Zreče Matej Krošelj in dodal: »Takšni dogodki so prijeten izziv tako za kuhinjo kot strežbo.« 
Vodja kuhinje Ana Korošec je hiši zvesta že celih 39 let, od tega je na poziciji glavne kuharice dvajset let. Zase pravi, da obožuje sveža zelišča, med predstavljenimi jedmi valentinovega menija pa sta ji najbolj pri srcu topla predjed (postrvji zvitek) in juha...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Jelenov karpačo z jogurtovo terino
- Kopunova juha z zvitkom in luštrekovimi palačinkami
- Polnjen postrvji zvitek s pirejem sladkega krompirja in hrenovo peno
- Svinjski flam s špinačnimi ocvrtki in korenčkom
- Dvobarvna hruška na orehovi zemlji z lešnikovim musom
- Medena torta z breskovim polnilom

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.