Objavili smo

Gin tonic v novi preobleki

05 / 2020

Gin tonic sodi med enostavnejše mešane pijače, saj originalno vsebuje le dve sestavini, največkrat v razmerju 1:2. In sicer visoko alkoholno pijačo (gin) in brezalkoholne mehurčke (tonic), če odštejemo dodatek limete ali limone. A to ne pomeni, da barmanom njegova priprava ne predstavlja izziva. Z razmahom različnih stilov gina, zvarjenega v butičnih kraft destilarnah, tudi slovenskih, je v zadnjih letih paleta napitkov gin tonic postala zelo pisana. 

Objavljamo pa nekaj preverjenih receptov za osvežilne gin tonice v novi preobleki. Njihovi avtorji so izkušeni in večkrat nagrajeni barmani iz Društva barmanov Slovenije - Aleš Ogrin, Mitja Acman in Edin Halačević.

Minister za zdravje opozarja: "Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju."

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
Osvežilna grenivka z baziliko
- Lahen poletni vetrič
- Gin tonic orange

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.