Objavili smo

Veuve Clicquot - šampanjec, ki slavi žensko moč

11 / 2023

Znana francoska hiša šampanjcev je Slovenijo izbrala za premiero projekta Veuve Clicquot Solaire Table, ki želi izpostaviti izjemne ženske, ne le iz poslovnega, ampak tudi kulinaričnega sveta. Prvi chefinji, ki jima je pripadla ta čast, sta Ksenija Mahorčič in Sabina Repovž. Čarobni večer, za katerega sta ustvarili meni, ki je vsako jed kar najbolje povezal z izbranimi šampanjci Veuve Clicquot, se je konec septembra odvil v Gostilni Repovž v Šentjanžu. 

Rumena, simbol novega dne in novih poti
Projekt Veuve Clicquot Solaire Tables je znana francoska hiša šampanjcev vzpostavila z namenom oblikovanja skupnosti kreativnih in drznih chefinj, ki delujejo v osrednji Evropi. Solaire se nanaša na ikonično rumeno barvo blagovne znamke Veuve Clicquot, ki od leta 1887 predstavlja vzhajajoče sonce, simbol novega dne in novih priložnosti. Solaire je tudi oda radosti in optimizmu ter izraža prepričanje Madame Clicquot, da se nam z vsakim novim dnem odprejo nove poti za ustvarjanje lepše prihodnosti.
Prvi slovenski chefinji, izbrani za projekt, sta Sabina Repovž iz Gostilne Repovž v Šentjanžu in Ksenija Krajšek Mahorčič iz Gostilne Mahorčič v Rodiku, ki sta za otvoritveno večerjo pripravili pet izjemnih jedi. Za njihovo popolno spajanje z vedno elegantnimi šampanjci Veuve Clicquot pa sta poskrbela sommelierja Urška Repovž in Martin Mahorčič...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 11/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Žiga Intihar

Deli na
04 / 2025
Gostilna Javornik, Rakovnik
V JAVORNIKOVI KUHINJI NOV VETER, A KRUŠNA PEČ OSTAJA SRCE HIŠE Gostilna Javornik na Rakovniku pri Šentrupertu ni le zgodba o jedeh iz krušne peči, prenovljeni hiši, kozolcu in Dolenjski! Ampak tudi o štirih generacijah družine Javornik in Pevec, ki so svoje življenje posvetile temu, da se...
04 / 2025
Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»ZERO WASTE« V PRAKSI: KUHINJA, KJER NIČ NE GRE V NIČ Trajnostno kuhanje je postalo ključni element sodobne prehrambene kulture. Kuhinja brez odpadkov ni le trend, temveč filozofija, ki se osredotoča na načela, kot so lokalna pridelava, uporaba sezonskih sestavin in smiselno ravnanje z vsakim...
04 / 2025
Kulinarični vodnik Gault&Millau Slovenija že sedmič nagradil najboljše
Pod bliščem igrivih konfetov so se v soju fotografskih bliskavic v Festivalni dvorani v Ljubljani zadovoljno smejali prejemniki prestižnih gastronomskih nagrad Gault&Millau Slovenija za leto 2025. Zbrali so se najboljši med najboljšimi, pod reflektorji so se znašla tudi sveža imena slovenske...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna