Objavili smo

Veuve Clicquot - šampanjec, ki slavi žensko moč

11 / 2023

Znana francoska hiša šampanjcev je Slovenijo izbrala za premiero projekta Veuve Clicquot Solaire Table, ki želi izpostaviti izjemne ženske, ne le iz poslovnega, ampak tudi kulinaričnega sveta. Prvi chefinji, ki jima je pripadla ta čast, sta Ksenija Mahorčič in Sabina Repovž. Čarobni večer, za katerega sta ustvarili meni, ki je vsako jed kar najbolje povezal z izbranimi šampanjci Veuve Clicquot, se je konec septembra odvil v Gostilni Repovž v Šentjanžu. 

Rumena, simbol novega dne in novih poti
Projekt Veuve Clicquot Solaire Tables je znana francoska hiša šampanjcev vzpostavila z namenom oblikovanja skupnosti kreativnih in drznih chefinj, ki delujejo v osrednji Evropi. Solaire se nanaša na ikonično rumeno barvo blagovne znamke Veuve Clicquot, ki od leta 1887 predstavlja vzhajajoče sonce, simbol novega dne in novih priložnosti. Solaire je tudi oda radosti in optimizmu ter izraža prepričanje Madame Clicquot, da se nam z vsakim novim dnem odprejo nove poti za ustvarjanje lepše prihodnosti.
Prvi slovenski chefinji, izbrani za projekt, sta Sabina Repovž iz Gostilne Repovž v Šentjanžu in Ksenija Krajšek Mahorčič iz Gostilne Mahorčič v Rodiku, ki sta za otvoritveno večerjo pripravili pet izjemnih jedi. Za njihovo popolno spajanje z vedno elegantnimi šampanjci Veuve Clicquot pa sta poskrbela sommelierja Urška Repovž in Martin Mahorčič...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 11/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Žiga Intihar

Deli na
11 / 2023
Gostilna Pri Kuklju, Velike Lašče
H KUKLJU NA JESENSKE JEDI, GLUHE ŠTRUKLJE IN POTICO VELIKANKO! Pri Kuklju so od leta 2009 družinski gostilničarski posli v rokah že šeste generacije. Vodi jih energična Margareta Damjanić, sommelierka in mojstrica peke potic, za pripravo ostalih kulinaričnih dobrot, ki stavijo na slovensko tradicijo,...
11 / 2023
Hiša Putr, Trzin
V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski...
11 / 2023
Jeruzalemske gorice
Člani Društva turističnih novinarjev Slovenije smo se tokrat odpravili v Prlekijo. Odzvali smo se povabilu k odkrivanju lepot in dobrot destinacije Jeruzalem Slovenija in mesta Ormož, ki letos praznuje častitljivih 750 let od njegove prve pisne omembe. Skozi bogat dvodnevni program, ki so nam ga...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.