Objavili smo

Viva el mojito! Čas je za mojito!

06 / 2020

Ljubitelji koktajlov se boste zagotovo strinjali, da ga na vroč poletni dan ni čez mojito - z meto, limeto, rumom in kančkom sode prija kakor hladen vetrič ali skok v morje! Ste vedeli, da izvira iz Kube, ko ga je že konec 16. stoletja podjetnik sir Francis Drake ponujal svoji posadki na ladji kot zdravilni napitek. Takrat se je koktajl sicer imenoval Draque, Drake ali Drac, namesto ruma pa so uporabljali rumu podobno žgano pijačo iz sladkornega trsa, imenovano aguardiente de cana. Še dandanes je mojito obvezen v ponudbi vsakega pravega koktajl bara, pa naj si gre za njegovo klasično izvedbo ali pripravo z modernim pridihom, z dodatkom sadja, grenčic in sirupov.

V sodelovanju z Društvom barmanov Slovenije objavljamo recepte za:
- klasični mojito (barman Aleš Ogrin, predsednik Društva barmanov Slovenije)
- Mangov navdih (barmanka Draga Kepeš, Kavarna Mao - Kaval Group)
- Angostura mojito (barman Rok Dobrnikar, Gostilna Dobnikar)
- Lubi mojito (barman Slavko Ocepek, Restavracija Cubis)

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.