Objavili smo

Vivo catering, Ljubljana

11 / 2018

Vivo Catering je eno prvih podjetij pri nas, ki se profesionalno ukvarja s pogostitvijo izven matične hiše. Jeseni 2018 je praznovalo 25. letnico delovanja. Direktorica in ustanoviteljica Jerneja Kamnikar se je za takšno podjetniško pot odločila že v prvem letniku fakultete, ki pa ni bila povezana z gostinstvom, ampak farmacijo. Zase pravi, da je v prvi vrsti vizionar, strateg in motivator, velikokrat tudi psiholog. 

Z Jernejo smo se pogovarjali v centru inovativnih rešitev Vivo D125, kjer sta tudi glavna kuhinja in sedež podjetja. O tem, kakšen dan se obeta, je povedala: 
»Kuhajo se dnevna kosila za obiskovalce našega centra, vsak dan jih postrežemo nekaj sto. Pred tem smo pripravljali vse za catering, ki ga bomo imeli v Bruslju. V mesto je že bilo napotenih nekaj naših ekip za pripravo manjših cateringov. Čez dan bomo tukaj v centru urejali prostor za večerno otvoritev razstave. V kuhinji pa se bodo pripravljale jedi za pogostitev ob sprejemu tisoč gostov Turistične borze v Cankarjevem domu. Toda tako pestro, če ne še bolj, je pri nas vsak dan. (smeh) Enkrat smo postavili rekord, ko smo imeli trinajst cateringov v enem dnevu. Lahko si predstavljate, koliko organizacije in priprav to zahteva. A to je naše delo in nam je v užitek. Moji zaposleni so si celo sami izmislili slogan in si izdelali majice z napisom »To ni služba, je stil življenja.« Moram priznati, da so me prijetno presenetili. Sem ponosna, da imam ekipo, ki tudi zares čuti to, kar delamo.«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Fige s kozjim sirom, kraškim pršutom in balzamično redukcijo
- Jabolčno-grahova kremna juha s peno iz rdečega zelja
- Pečena račka s kostanjevim pirejem in mlinčevo rolado s štrukljem iz rdečega zelja
- Bučna strjenka z omakama in kostanjem
- Vivo veganska jesenska sladica

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.