Objavili smo

Vivo catering, Ljubljana

11 / 2018

Vivo Catering je eno prvih podjetij pri nas, ki se profesionalno ukvarja s pogostitvijo izven matične hiše. Jeseni 2018 je praznovalo 25. letnico delovanja. Direktorica in ustanoviteljica Jerneja Kamnikar se je za takšno podjetniško pot odločila že v prvem letniku fakultete, ki pa ni bila povezana z gostinstvom, ampak farmacijo. Zase pravi, da je v prvi vrsti vizionar, strateg in motivator, velikokrat tudi psiholog. 

Z Jernejo smo se pogovarjali v centru inovativnih rešitev Vivo D125, kjer sta tudi glavna kuhinja in sedež podjetja. O tem, kakšen dan se obeta, je povedala: 
»Kuhajo se dnevna kosila za obiskovalce našega centra, vsak dan jih postrežemo nekaj sto. Pred tem smo pripravljali vse za catering, ki ga bomo imeli v Bruslju. V mesto je že bilo napotenih nekaj naših ekip za pripravo manjših cateringov. Čez dan bomo tukaj v centru urejali prostor za večerno otvoritev razstave. V kuhinji pa se bodo pripravljale jedi za pogostitev ob sprejemu tisoč gostov Turistične borze v Cankarjevem domu. Toda tako pestro, če ne še bolj, je pri nas vsak dan. (smeh) Enkrat smo postavili rekord, ko smo imeli trinajst cateringov v enem dnevu. Lahko si predstavljate, koliko organizacije in priprav to zahteva. A to je naše delo in nam je v užitek. Moji zaposleni so si celo sami izmislili slogan in si izdelali majice z napisom »To ni služba, je stil življenja.« Moram priznati, da so me prijetno presenetili. Sem ponosna, da imam ekipo, ki tudi zares čuti to, kar delamo.«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Fige s kozjim sirom, kraškim pršutom in balzamično redukcijo
- Jabolčno-grahova kremna juha s peno iz rdečega zelja
- Pečena račka s kostanjevim pirejem in mlinčevo rolado s štrukljem iz rdečega zelja
- Bučna strjenka z omakama in kostanjem
- Vivo veganska jesenska sladica

Deli na
03 / 2024
Gostilna in hotel Rakar, Gorenje Ponikve
GOSTINEC JE KOT DIRIGENT, KI VODI SVOJ ORKESTER! Družinska gostilna in hotel Rakar se nahajata le streljaj od Trebnjega in dolenjske avtoceste, v vasici Gorenje Ponikve. Vodita jo Boštjan Rakar z ženo Tatjano, v posel pa kot tretja generacija že vstopajo tudi njuni trije otroci – Janez, Martin...
03 / 2024
Sunrose 7 - Gourmet & SPA Hotel, Bohinjska Bistrica
130 LET HOTELSKE TRADICIJE V NOVI PODOBI IN TUDI ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE Sunrose 7 je butični hotel za odrasle (adults only) z 18 sobami in konceptom digitalnega detoksa. Namenjen je vsem, ki si želite umirjenega oddiha, tradicije v sodobni preobleki in bližine narave, ki vabi na izlete v hribe...
03 / 2024
Rasporella – novi rod kvasovk, poimenovan po slovenskem profesorju!
Živilsko panogo si je brez kvasovk kar težko predstavljati, pa naj gre za tiste pozitivne, ki skrbijo za fermentacijo in blagodejno vplivajo tudi na naše telo, ali tiste, zaradi katerih se jed pokvari. Delček svojega raziskovalnega sveta na tem področju nam je razkrila doc. dr. Neža Čadež, vodja...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.