Objavili smo

Vivo catering, Ljubljana

11 / 2018

Vivo Catering je eno prvih podjetij pri nas, ki se profesionalno ukvarja s pogostitvijo izven matične hiše. Jeseni 2018 je praznovalo 25. letnico delovanja. Direktorica in ustanoviteljica Jerneja Kamnikar se je za takšno podjetniško pot odločila že v prvem letniku fakultete, ki pa ni bila povezana z gostinstvom, ampak farmacijo. Zase pravi, da je v prvi vrsti vizionar, strateg in motivator, velikokrat tudi psiholog. 

Z Jernejo smo se pogovarjali v centru inovativnih rešitev Vivo D125, kjer sta tudi glavna kuhinja in sedež podjetja. O tem, kakšen dan se obeta, je povedala: 
»Kuhajo se dnevna kosila za obiskovalce našega centra, vsak dan jih postrežemo nekaj sto. Pred tem smo pripravljali vse za catering, ki ga bomo imeli v Bruslju. V mesto je že bilo napotenih nekaj naših ekip za pripravo manjših cateringov. Čez dan bomo tukaj v centru urejali prostor za večerno otvoritev razstave. V kuhinji pa se bodo pripravljale jedi za pogostitev ob sprejemu tisoč gostov Turistične borze v Cankarjevem domu. Toda tako pestro, če ne še bolj, je pri nas vsak dan. (smeh) Enkrat smo postavili rekord, ko smo imeli trinajst cateringov v enem dnevu. Lahko si predstavljate, koliko organizacije in priprav to zahteva. A to je naše delo in nam je v užitek. Moji zaposleni so si celo sami izmislili slogan in si izdelali majice z napisom »To ni služba, je stil življenja.« Moram priznati, da so me prijetno presenetili. Sem ponosna, da imam ekipo, ki tudi zares čuti to, kar delamo.«...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2018.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Fige s kozjim sirom, kraškim pršutom in balzamično redukcijo
- Jabolčno-grahova kremna juha s peno iz rdečega zelja
- Pečena račka s kostanjevim pirejem in mlinčevo rolado s štrukljem iz rdečega zelja
- Bučna strjenka z omakama in kostanjem
- Vivo veganska jesenska sladica

Deli na
05 / 2022
Gostišče Kapušin, Krasinec
VABLJENI NA RAZVAJANJE BRBONČIC V BELO KRAJINO V vasi Krasinec, tik ob cesti Podzemelj – Adlešiči in le streljaj od reke Kolpe, stoji Gostišče Kapušin. Znano je po gostoljubnosti, izvrstni hrani, ki temelji na tradiciji belokranjskih okusov v sodobni preobleki in lokalnih živilih. Tukaj na svoj...
05 / 2022
Terme Snovik, Restavracija Potočka - vodja kuhinje Advija Halilović
20 LET TERMALNIH RAZVAJANJ V ZELENI TUHINJSKI DOLINI Ste vedeli, da so Terme Snovik najvišje ležeče terme v Sloveniji in da so leta 2008 postale prve eko terme pri nas? Njihova ponudba sledi načelom Kneippove filozofije zdravega in uravnoteženega življenjskega sloga. Poleg kopanja v termalni vodi...
05 / 2022
6 enostavnih receptov za nepozabni »cheesecake«
STE ZA KLASIKO ALI MODEREN PRIDIH? Če mislite, da je cheesecake - ali po naše sirova torta - ameriška pogruntavščina, ste se zmotili. Na grškem otoku Samos so jo poznali že pred več kot 4 tisoč leti. Preprost sirni kolač so pripravljali iz svežega sirčka, ki so mu primešali moko in med...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.