Objavili smo

Zelenjavne jedi za vsak okus

06 / 2020

Mlada zelenjava, ki pridno raste na naših vrtovih, je odlična za lahkotne brezmesne jedi. Preslikajte vrt na mizo in preizkusite nekaj receptov za enostavne in hitro pripravljene zelenjavne dobrote!

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 6/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: StockFood Feature by Great Stock!

Recepti:
Bruskete s paradižnikom in olivami
- Zeljni mošnjički z divjim rižem, meto in ribezom
- Mini pite z mlado špinačo, žajbljem, pinjolami in bučo
- Nabodalca iz jajčevcev, špargljev in feta sira
- Špageti s paradižnikom, bučko in cvetačno omako
- Kraljeva pita s krompirjem, mlado špinačo in rdečo čebulo
- Mafini z mladimi bučkami, papriko in špinačo
- Hrustljavi pak choi z azijskim prelivom

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna