Skuhaj sam
09. 01. 2020
za 4 osebe
1 zrel avokado
sok polovice limone
sol, poper
hladno stiskano oljčno olje
gorčica po okusu
mini korneti za serviranje
4 kraljeve morske kozice
sol
50 g ostre moke
1 jajce
50 g panko drobtin
Avokado olupimo, odstranimo koščico in narežemo na drobne kocke. Dodamo limonin sok, dobro oljčno olje, po okusu gorčico, sol, poper in dobro premešamo. Nadevamo v majhne vafljeve kornete in postrežemo s hrustljavo kozico kot hladno-topel pozdrav iz kuhinje.
Kraljeve kozice očistimo, da ostanejo samo olupljeni repki. Te solimo in nato paniramo: najprej jih povaljamo v ostri moki, nato v razmešanem jajcu in na koncu v panko drobtinah. Kozice hitro ocvremo pri 180°C.
Jed so pripravili v Austria Trend Hotelu Ljubljana za revijo Pet zvezdic, št. 1/2020.
Foto: Peter Irman