Skuhaj sam

Avokadov tatar s hrustljavo kraljevsko kozico

09. 01. 2020

za 4 osebe

Avokadov tatar

1 zrel avokado
sok polovice limone
sol, poper
hladno stiskano oljčno olje
gorčica po okusu
mini korneti za serviranje

Morske kozice

4 kraljeve morske kozice
sol
50 g ostre moke
1 jajce
50 g panko drobtin

Priprava:

Avokado olupimo, odstranimo koščico in narežemo na drobne kocke. Dodamo limonin sok, dobro oljčno olje, po okusu gorčico, sol, poper in dobro premešamo. Nadevamo v majhne vafljeve kornete in postrežemo s hrustljavo kozico kot hladno-topel pozdrav iz kuhinje.
Kraljeve kozice očistimo, da ostanejo samo olupljeni repki. Te solimo in nato paniramo: najprej jih povaljamo v ostri moki, nato v razmešanem jajcu in na koncu v panko drobtinah. Kozice hitro ocvremo pri 180°C. 

Jed so pripravili v Austria Trend Hotelu Ljubljana za revijo Pet zvezdic, št. 1/2020.

Foto: Peter Irman

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna