Skuhaj sam
14. 04. 2024
250 ml moke
200 ml koruznega škroba
pol žličke pecilnega praška
žlička soli
žlička blagega curryja v prahu
pol žličke kajenskega popra
pol žličke posušenega origana
pribl. 330 ml ledeno hladnega piva (lažje svetlo)
2 večji čebuli
sol
V posodi zmešamo suhe sestavine. Postopoma dolivamo zelo mrzlo pivo in z metlico stepamo, da dobimo gosto tekoče testo (nastane lahko nekaj grudic, a nič zato). Damo v hladilnik za 10 minut, nato začnemo s pomakanjem in cvrtjem. Nasvet: Preden sestavine, pa naj gre za čebulne obročke ali koščke ribe, pomočimo v pivsko testo, jih lahko na hitro povaljamo v koruzni moki – tako se jih bo testo bolje oprijelo.
Dve veliki čebuli narežemo na debelejše obročke, ki jih med seboj ločimo. Povaljamo jih v koruzni moki, otresemo odvečno moko in nato enega po enega pomočimo v pivsko testo ter ocvremo v olju. Ocvrte obročke polagamo na papirnato servieto ali brisačko in potresemo s soljo. Omako za pomakanje čebulnih obročkov pripravimo iz navadnega jogurta, ki mu dodamo malo limoninega soka, sesekljan peteršilj, sol in poper.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 4/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver Stockfood