Gostilna Murko, Slovenj Gradec
Stoletna koroška gostilna, kjer se tradicija spogleduje s sodobnostjo
Predstavitev gostilne + recepti:
-Mežerlovi ocvrtki
-Hišna pašteta z robidovo meringo in rjavim maslom
-Chefova rižota s šparglji in ocvrtim rumenjakom
-Goveja potrebušina z omako iz sladkega refoška, pirejem z zelišči in karameliziranim korenčkom
-Hišna sladica Huga Wolfa
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
Kjer se srečajo zgodovina, dunajski šarm in vrhunska kulinarika
Predstavitev + recept:
-Norveški škamp s cvetačo, vadouvan holandsko omako in kaviarjem
Čas je za jedi s pivom
Pivo v jedeh, od prigrizkov do sladice!
Recepti:
-3 prigrizki v pivskem testu
-Pivski kruh s hruško in sirom z modro plesnijo
-Kremna ribja juha s prekajeno svinjino
-Pita s piščancem šampinjoni, stebelno zeleno in pivom
-Svinjsko pleče v pivski marinadi
-Kavbojska enolončnica s čilijem in temnim pivom
-Kolač s temnim pivom kakavom in karamelno omako
Kako preseči gostova pričakovanja, 2. del
Reševanje pritožb v restavraciji
rubrika z Maticem Kriterjem
chef Alexandru Simon
Chef, ki ga navdihujejo različne države, ljudje in kulture
Kuhnapato
Osnovnošolci kuhajo in raziskujejo prehransko dediščino in naravo
Predstavitev + recepti:
-Zeliščna juha s koprivnimi palačinkami
-Pirine palačinke s čemažem in skutnim nadevom
-Zdrobovi žličniki s čemažem in prekajeno postrvjo
-Regratova juha s cmočki
Slaščičarstvo / pekarstvo
Kvašeni štruklji za vse okuse - slani in sladki
Recepta:
-Skutni štruklji s kokosom in rozinami
-Štruklji s čemaževim nadevom
Andreja Škvarč
Stare sorte vinske trte so naše bogastvo in priložnost!
Dogodki
-V Radovljico na čokoladno razvajanje, delavnice in nagrajene praline!
-Destinaciji Miren Kras v Berlinu bronasto odličje!
-Zeleni Kras bo "zacvetel", tudi zaradi čezmejnega sodelovanja
-Gault&Millau najboljšim podelil 4 kape in posebna priznanja posameznikom
-BIC Ljubljana - Od Črnega morja do Kavkaza: okusi in arome vzhoda (+recepta: Friptură cu mămăligă, Sirniki)
-Gourmet cup Ljubljana - ko se na enem mestu srečajo kulinarika, smučanje in zabava
-Lokalni kulinarični spominki kot so si jih zamislili mladi
Novice in trendi iz tujine
-Švicarski alpski sir najboljši na svetu
-Francozi pojedo preveč žabjih krakov
-Čokolaterji v primežu visokih cen
-V Rovinj prihaja kuharska smetana
-Hotel Cipriani v 2024 z novima chefoma
V svetu pijač
-V slovenskih mikropivovarnah se za vsako jed pravo pivo najde!
-Fresh corner kava navdušila tudi kolesarske ase
-V dobri družbi z Juriusom in linijo 1909
-Klet Vinakoper predstavila svoj prvi ekološki refošk
Ostalo
-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: daiquiri, droži, edamame, ementalec
-nagradna igra - kviz Gurman tudi po znanju: Kuharske tehnike