Skuhaj sam

File postrvi v rožičevi moki s hrenovim pirejem in koromačevo solatko

13. 06. 2024

za 4 osebe

File postrvi v rožičevi moki

4 manjši fileji postrvi
sol, poper
100 g rožičeve moke
200 g prečiščenega masla

Hrenov pire

200 g krompirjevega pireja
100 g smetanovega hrena

Koromač s pomarančo

100 g koromača
100 g pomarančnih filejev
limonin sok
sol

Limonina majoneza

100 g majoneze
30 g pretlačene fermentirane limone

Priprava:

File postrvi začinimo in zvijemo. Zvitek paniramo v rožičevi moki in opečemo na maslu. V krompirjev pire vmešamo smetanov hren. Koromač na tanko narežemo. Dodamo pomarančne fileje (krhljem odstranimo belo in prozorno lupinico), limonin sok in premešamo. Postrv postrežemo na hrenovem pireju s koromačevo solato in ocvrto zelenjavo ter limonino majonezo.

Foto: Peter Irman

Recept so za revijo Pet zvezdic pripravili v Gostilni in motelu Pri Lešniku iz Maribora. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, št.6/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Deli na
12. 07. 2024
Sipa in hren
12. 07. 2024
Krema pečenih jajčevcev s paradižnikom in kozjim sirom
12. 07. 2024
Gaspačo s pistacijevimi krutoni
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna