Skuhaj sam
13. 06. 2024
za 4 osebe
4 manjši fileji postrvi
sol, poper
100 g rožičeve moke
200 g prečiščenega masla
200 g krompirjevega pireja
100 g smetanovega hrena
100 g koromača
100 g pomarančnih filejev
limonin sok
sol
100 g majoneze
30 g pretlačene fermentirane limone
File postrvi začinimo in zvijemo. Zvitek paniramo v rožičevi moki in opečemo na maslu. V krompirjev pire vmešamo smetanov hren. Koromač na tanko narežemo. Dodamo pomarančne fileje (krhljem odstranimo belo in prozorno lupinico), limonin sok in premešamo. Postrv postrežemo na hrenovem pireju s koromačevo solato in ocvrto zelenjavo ter limonino majonezo.
Foto: Peter Irman
Recept so za revijo Pet zvezdic pripravili v Gostilni in motelu Pri Lešniku iz Maribora. Objavljeno v reviji Pet zvezdic, št.6/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina