Tiskani izvod

Številka 6 / letnik 2024 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Spargus, Špitalič
V najstarejši slovenski gostilni nova zgodba, nov chef in nova vizija

Predstavitev + recepti:
-Mariniran brancin s škampi, omako ceviche in testeno rožico 
-Paradižnikova terina s kremo rdeče paprike in majonezo bučnega olja
-Jagenjčkove krone in hrbet s koruznim ocvrtkom in peteršiljevo kremo
-Mojito s pehtranovim sorbetom
-Jagodni mousse, rabarbara in sladoled magnolije (z naslovnice)

Gostilna in motel Pri Lešniku, Maribor
Gostoljubnost in pristni štajerski okusi že od leta 1932

Predstavitev + recepti:
-Lešnikov pozdrav
-Zeliščna juha z zdrobovimi žličniki
-Mlinci z jurčki in peteršiljevim oljem
-File postrvi v rožičevi moki s hrenovim pirejem in koromačevo solatko
-Nadevana svinjska rebrca s krompirjevo zloženko in korenčkovim pirejem
-Lešnikov parfait »tisoč lističev« z jagodnim sorbetom in meto

Čas je za ...
... kanapeje in koktajle

Recepti:
-Margarita
-Sveža zelenjava s pomako iz graha in fete
-Aperol Spritz
-Mešana pijača z jagodami in kumaro
-Sendviči z jajci in vodno krešo
-Waldorfski piščančji sendviči
-Bela poletna sangrija
-Kruhki z dimljenim lososom in kaviarjem
-Caipiroska z granatnim jabolkom
-Lepljivi piščančji grižljajčki
-Whiskey sour

Čas je za ...
... aromatične marelice

Recepti:
-Pečene marelice z burrata sirom, mandlji in medom
-Piščančja prsa z mareličnim prelivom
-Pisana solata za mirno noč

Kako preseči gostova pričakovanja, 4. del
Pospeševanje prodaje v restavraciji

kolumna z Maticem Kriterjem

Turizem na podeželju do prepoznavnosti tudi s kolektivnimi znamkami

Intervju z doc. dr. Tanjo Lešnik Štuhec

Slaščičarstvo / pekarstvo
Diši po pecivu s pehtranom, kraljem zelišč

Recepta:
-Ferdinandovi kolački s pehtranom
-Maslena pehtranova potica

Dogodki

-Ljubitelji penečih vin, vabljeni na jubilejni salon!
-Moč narave v Medexovih postbiotikih
-Dijak ŠC Velenje v Nišu navdušil z ribjo jedjo (recept: Flambirana brancinova rulada, polnjena z baziliko, pšeničnim zdrobom in zelišči)
-Hotelirji na konferenci o aktualnih temah
-Večer združenja JRE v črno-beli eleganci
-120 let Tovarne olja Gea - bučno olje, dragocena posebnost Štajerske in Prekmurja
-Otvoritev čarterskih poletov na grške otoke
-Hrvaška Istra z druge strani

Novice in trendi iz tujine

-Leto 2024 tudi v znamenju kolagena
-Ocenili kar 9300 vzorcev piva
-Olimpijske igre v Parizu bodo obarvane vegetarijansko
-Turčija želi zaščititi Döner
-Nagrada za globalni trezor semen

V svetu pijač

-Na Ptuju žlahtne arome sauvignona že desetič!
-Žametna črnina, paradna sorta dolenjskih penin
-Jubilejni Festvina tudi v znamenju drznih kombinacij hrane in vina
-V Londonu zlata medalja za našo Zimo
-Barmanski uspehi: 45. Pokal Bleda; Mattoni Grand Prix; G&T Cup Bled
-Osvežilno v začetek poletja

Ostalo

-Abeceda okusov: hot dog, hruška, ingver, išlerji
-Koledar dogodkov
-Nagradni kviz: Gurman tudi po znanju "Jedilna olja"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna