Skuhaj sam

Jabolčni zavitek za noč čarovnic

28. 10. 2021

za: 6 porcij

Sestavine

2 plasti listnatega testa
1 jajce
2 jabolki
2 žlici limoninega soka
2 žlici sladkorja
pol vrečke Kotńyi začimbne mešanice za jabolčni zavitek

Priprava:

Olupljeni in razkoščičeni jabolki naribamo v večjo posodo ali skledo. Začinimo s pol vrečke Kotányi začimbne mešanice za jabolčni zavitek ter prilijemo še mešanico limoninega soka in sladkorja. Vse skupaj dobro premešamo.
Razvaljamo oziroma razpremo testo in z modelčkom za peko izrežemo buče. Polovica naj ima izrezan obraz, polovica, ki bo za spodnji del, pa ne. 
Na kose testa, ki nimajo izrezanega obraza, naložimo jabolčni nadev. Rob premažemo z raztepenim rumenjakom in pokrijemo s testom z izrezanim obrazom. Zgornji in spodnji rob testa z vilico stisnemo skupaj. Z rumenjakom premažemo še zgornji del testa. 
Zavitke položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in jih 15 minut pečemo v pečici, ogreti na 200°C. Počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato jih ponudimo.

JABOLČNI ZAVITEK - Začimbna mešanica iz najboljšega cimeta, klinčkov, ingverja in drugih sestavin daje jedem nepozaben aromatičen okus. Ne poda se samo nadevu za jabolčni zavitek, temveč je popolna tudi za začinjanje kruha in peciva, vafljev, sladic, likerjev in kompota.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 10/2021.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Ostali recepti iz članka:
-Kozice s pikantno hariso in kuskusom

Deli na
16. 05. 2025
Frika - tradicionalna pastirska jed
17. 04. 2025
Tris potic - orehova, kokosova in makova z brusnicami
13. 03. 2025
Zelena »smuti« juha s hrustljavim ingverjem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna