Tiskani izvod

Številka 10 / letnik 2021 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce
Razkošje okusov med Škalskimi vinogradi

Predstavitev restavracije + recepti:
-Jelenov tatar s prepeličjim jajcem, miso majonezo in jerebiko
-Krompirjeva juha s poširanim rumenjakom in svežimi tartufi
-Postrvji file s črno lečo in masleno omako
-Goveji hrbet z bučno kremo, jurčkovimi cmočki in ožgano čebulico
-Kostanjev mousse s sladoledom iz pečenih hrušk

Čas je za 10 hitrih juh

Recepti:
- Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo

Sladke in slane jabolčne jedi

Recepti:
-Jabolčni čips s cimetom
-Burgerji s svinjino, jabolki in žajbljem
-Zeljno-jabolčna solatka z glazirano potrebušino
-Pečena jabolka z nadevom iz kuskusa, brusnic in mandljev ter medenim prelivom
-Tolažilni jabolčni buhteljčki z glazuro iz pinjenca
-Jabolčni kolač z rooibos čajem in glazuro

V svetu začimb

Recepta:
-Kozice s pikantno hariso in kuskusom
-Jabolčni zavitek za noč čarovnic

Slaščičarstvo / pekarstvo
Super dodatki za super kvašeno pecivo

Recepti:
-Mlečni venec s chia semeni
-Masleni grozd s cimetom in brusnicami

Dogodki

Teden restavracij, vabijo jesenski meniji po enotni ceni, Natečaj za 25. Vinsko kraljico Slovenije 2022, V Kopru zaključili kulinarično pestro poletje, V hotelu Rose na Bledu kuhali za gasilce, Ana Roš in Maša Salopek med kuharsko elito, Michelinove zvezdice – Slovenija jih ima zdaj 7!, Evropski simpozij hrane bo prebudil idejo o prihodnosti hrane, Odkrivali turistično ponudbo in okuse Avstrije, Svatba okusov Alp in Jadrana v Celovcu, Pestro na obrtnem sejmu v Celju, Študenti BIC-a kuhali z Michelinovim chefom Jorgom

V svetu pijač

Na Srečanju pod lipo o pomenu zadružništva v vinarstvu, Z vinskim kozarcem med krošnjami, Utrip Japonske v Kleti Brda, Pri Kerinovih trgatev v najstarejšem vinogradu, Vodni sommelierji: »Tudi voda ima okus in terroir!«, Kendov dvorec s koktajlom tekmuje v Parizu

Ostalo

Idejnik, Nagradna igra NEKATERI SO ZA PEKOČE

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.