Skuhaj sam
13. 06. 2023
Količina: 6 porcij
Čas priprave: 20 minut + mariniranje
Čas pečenja: 15-25 minut (odvisno od debeline kotelov in želene pečenosti)
12 jagnječjih kotletov
15 ml svežega rožmarina, drobno sesekljanega
30 ml svežega peteršilja, drobno sesekljanega
15 ml svežega timijana, sesekljanega
30 ml posušenih čilijevih kosmičev
2 stroka česna
30 ml popraženih koriandrovih semen
sol in sveže mleti poper
1 bio limona (naribana lupina in sok)
olivno olje
1. Meso položimo v nekovinsko posodo, primerno za mariniranje. Kosi naj se med seboj ne prekrivajo.
2. V terilniku drobno stremo rožmarin, peteršilj, timijan, čilijeve kosmiče, česen, popražena koriandrova semena, sol in poper. Namesto terilnika lahko uporabimo palični mešalnik, vendar pazimo, da sestavin ne zmeljemo preveč – dobiti moramo grobo teksturo. Dodamo naribano limonino lupino in sok ter ravno toliko oljčnega olja, da dobimo pasto, s katero premažemo meso. Pustimo marinirati 30 minut.
3. Meso pečemo nad blago žerjavico toliko časa, dokler ni pečeno po okusu. Med pečenjem ga z rožmarinovo vejico, ki jo pomakamo v marinado, večkrat namažemo.
4. Postrežemo z limoninimi krhlji, ki bodo s svojim kiselkastim okusom dodali svežino bogatemu jagnječemu mesu.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Čas je za žar, št. 6/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver Stockfood
Vsi recepti, objavljeni v rubriki:
-Jagnječji kotleti z zelišči in čilijem
-Piščančje krače z indijskim pridihom
-Karijeva nabodala s suhimi marelicami
-Svinjska rebra z medeno-sojino omako