Tiskani izvod

Številka 6 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Mangrt, Log pod Mangartom
To je zgodba o kulinariki, umetnosti in slovensko-japonski ljubezni

Predstavitev+recepti:
-Jagenjčkova šunka s šparglji, kadaifom, prepeličjim rumenjakom in hrenovo majonezo
-Pečena skuta z regratovim pestom, ocvrtim ješprenjem in svežimi divjimi zelišči
-Krompirjeva polenta z mehkim kozjim sirom, višnjevo omako in kremo črnega česna
-Muflon z divjačinsko omako in stročjim fižolom
-Vrtnični sladoled z jogurtovo skorjico in jagodami, jagodno peno, vrtničnim »kaviarjem« in bergamotkino omako

Restavracija Altrokè, Ljubljana
Kulinarika je kot glasba - sestavljena iz not in akordov

Predstavitev+recepti:
-Marinirana skuša z gomoljno zeleno v remuladni omaki in s solatko iz divjih zelišč
-Morska žaba s topinamburjevim pirejem, čipsom, mladim porom in piranskim osočnikom
-Svinjska potrebušina z mlado rdečo peso, korenčkovim pirejem in kolerabnim kimčijem
-Hitra pita iz drobljenca, jagod in bele čokolade
-Torta »vanilija in čokolada«
-Čolnički (tartellet) s kavnim ganašem, ganašem bele čokolade in kandirano pomarančo

Čas je za dobrote z žara
Kjer je dim, je ogenj in je žar

Recepti:
-Jagnječji kotleti z zelišči in čilijem
-Piščančje krače z indijskim pridihom
-Karijeva nabodala s suhimi marelicami
-Svinjska rebra z medeno-sojino omako

V svetu začimb
Grill Argentina

Recept:
-Hrustljava svinjska potrebušina s kumarami in peteršiljevim pestom

Izvorno slovensko

Tudi Bela Krajina ima svojo kolektivno blagovno znamko

Meso z označbo "izbrana kakovost - Slovenija"

Predstavitev

Potujemo in raziskujemo
Sejem Tuttofood, Milano

Popotovanje skozi deželo okusov, polno zanimivih presenečenj

Dogodki

-Večerja Black&White JRE Slovenija
-Podelili 69 novih znakov »Slovenia Green«
-Otvoritve: Restavracija Aftr, Hotel Planinka - vinoteka, Koželj Wines Ljubljana
-Druga izdaja vodnika Gault&Millau: nagrajeni okusi Srbije

Novice in trendi iz tujine

-Kulinarični poleti z balonom v stratosfero
-Med 50 najboljšimi picerijami tudi slovenska
-Nigerijska chefinja postavila rekord
-86 let staro pivo na dražbi
-Prvi sommelier gorskega zraka

Slaščičarstvo / pekarstvo
Kvašene dobrote z dišečim pehtranom in hrustljavimi češnjami

Recepta:
-Skutni polž s pehtranom
-Pogača z vaniljevo kremo in češnjami

V svetu pijač

-Praznik modre frankinje na Sevniškem gradu
-Z vinskim vlakom po Vipavski dolini
-Vinski vitezi na veliki svečanosti medse sprejeli nove člane
-Kavčič postal ambasador šampanjske hiše Krug
-Vinoljubi nazdravili 200. srečanju Belvina!
-Resnica v zrnu kave - 8. del: Umetnost priprave filter kave
-Pivoljubi največ glasov dali zelenemu pivu s konopljo
-G&T Cup Bled: mladi barmani navdih iskali v zeliščih in cvetju

Ostalo

-Abeceda okusov, od A do Ž: jaffa, jastog, kimči, kir royale
-Koledar dogodkov
-Nagradna igra: "Čas je za shranke"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna