Skuhaj sam
08. 11. 2022
Za: 6 oseb
Čas priprave: 25 minut
Čas kuhanja: pribl. 30 minut
-30 ml oljčnega olja
-1 čebula
-2 stroka česna
-1 kos svežega ingverja v velikosti palca
-5 ml mletega koriandra
-2,5 ml mlete kumine
-1 manjše rdeče zelje
-650 g rdeče pese
-1,5 l dobre piščančje juhe
-1 pločevinka (400 g) narezanih paradižnikov
-ščepec rjavega sladkorja
-sol in poper
-grški jogurt
-sesekljani praženi lešniki
1. V ponvi z debelim dnom segrejemo olje in na njem do mehkega popražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo strt česen ter olupljen in na drobno narezan ingver. Vse skupaj pražimo na majhnem ognju.
2. Dodamo koriander, kumino, naribano rdeče zelje in olupljeno ter na manjše koščke narezano rdečo peso. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo narezan paradižnik iz konzerve in rjavi sladkor. Premešamo in pustimo, da zavre. Nato dušimo toliko časa, da se rdeča pesa zmehča.
3. Juho s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega. Postrežemo jo s kančkom grškega jogurta in sesekljanimi praženimi lešniki.
Tekst in foto: Guliver/Stockfood
Recept je objavljenv reviji Pet zvezdic v rubriki Čas je za martinove in jesenske jedi malo drugače, številka 11/2022. Kupi izvod / Letna naročnina