Skuhaj sam
22. 12. 2020
za 1 koktajl
• 2 cl likerja Passoa
• 2 cl jagodnega sirupa
• 10 cl penine brut
• kocke ledu
V kozarec damo dve ali tri čvrste kocke ledu, prilijemo liker rdeče barve z okusom pasijonke (Passoa) in jagodni sirup. Do vrha nalijemo penino, z dolgo žlico malo pomešamo in ponudimo. Koktajl je enostaven za pripravo. Če nismo ljubitelji slajših mešanih pijač, lahko sirup in liker zamenjamo s svežimi jagodami. Te enostavno spasiramo, damo v kozarec in prilijemo dobro ohlajeno penino.
MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!
Koktajl je za revijo Pet zvezdic pripravil barman Tomaž Fartek. Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 12/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Foto: Peter Irman