Skuhaj sam

Koktajl Polnočni zmenek

22. 12. 2020

za 1 koktajl

Žlahtni mehurčki in jagode

• 2 cl likerja Passoa
• 2 cl jagodnega sirupa
• 10 cl penine brut
• kocke ledu

Priprava:

V kozarec damo dve ali tri čvrste kocke ledu, prilijemo liker rdeče barve z okusom pasijonke (Passoa) in jagodni sirup. Do vrha nalijemo penino, z dolgo žlico malo pomešamo in ponudimo. Koktajl je enostaven za pripravo. Če nismo ljubitelji slajših mešanih pijač, lahko sirup in liker zamenjamo s svežimi jagodami. Te enostavno spasiramo, damo v kozarec in prilijemo dobro ohlajeno penino.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Koktajl je za revijo Pet zvezdic pripravil barman Tomaž Fartek. Recept je objavljen v reviji Pet zvezdicšt. 12/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
14. 04. 2024
Čebulni obročki v pivskem testu in jogurtovo omako
14. 04. 2024
Ribana pašta s kremo iz divjih rastlin
11. 03. 2024
Prepleten čemažev venec s tremi siri
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.