Restavracija COB, Portorož
Juha iz morskih kamnov, lebdeče gnezdo in olive, ki to niso
Predstavitev restavracije + jedi (opisno):
-Juha iz morskih kamnov, lebdeče gnezdo in olive, ki to niso!
-Rutina: maslo in marmelada
-Sečoveljske soline in zajec
-Juha iz morskega kamna
-Kako so narejeni fuži (njoki po istrsko)
-Kamnita obala
-Degustacija oljčnega olja
La Ganache, Chef Naser Gashi
Ljubezen do francoske slaščičarske umetnosti
Predstavitev slaščičarne + recepti:
-Božični kruh z začimbami
-Jabolčna roža v karameli
-Kostanjeva sladica »Mont Blanc«
-Svetli in temni piškoti
-Pomarančni crème brûlée
Silvestrska večerja
Jedi za najdaljšo noč
Recepti:
-Solata iz treh vrst graha z metinim prelivom
-Postrv v limonino-ingverjevi marinadi z zeliščno majonezo in koromačem
-Puran z mafini iz bulgurja, slanine, žajblja in suhih hrušk
-Prekajena krača z glazuro iz soka mandarine in ingverjevega piva
-Pečena zelenjava z medom in drobtinicami
-Pečen krompirček s česnom in rožmarinom
-Sladoledna rulada z malinami, krhkimi maslenimi piškoti in popečeno sladkorno peno
Izvorno slovensko
V svetu začimb
Recepta:
-Klasična govedina Stroganov
-Brusnična mimoza
Potujem, jem in pijem
Rajski otok Phu Quoc, Vietnam
piše Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)
Geaprodukt d.o.o.
Zakladnica vitaminov tudi v zimskih dneh
Mlekarna Celeia
Seneno mleko je nov veter na tržišču
Mesni shranki
Novo: knjiga Paštete in drugi mesni shranki
Predstavitev + recepta:
-Konfirana svinjina (enchaud)
-Fina telečja pašteta s smetano
Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem
Gostinci smo obupani, državna pomoč je premajhna in prepočasna
Slaščičarstvo / pekarstvo
Kvašeno pecivo na praznični mizi
Recepta:
-Smrečica s kakijem in rožiči
-Adventni venec s kostanjem in arašidi
Knjiga D(r)oživete sladkarije
Polona Klančnik – Pola
Predstavitev + recept:
-Najbolj D(r)oživeti browniji
Dogodki
Pašteti s podpisom bratov Vračko, Kakovost aparatov Angelo Po, Spar Slovenija osvešča o zavrženi hrani, Podarite Rudla, podarite topel obrok!, Hladilna oprema Sagi, tudi šok komore, ŠC Velenje - Ko dijaki doma primejo za kuhalnico, Čezmejno povezovanje za odličnost v turizmu, Ko kavna tradicija zadiši po novem
V svetu pijač
Neponovljiva Bjanina penina Giant, Vinakoper predstavlja Esenco Istre, Veseli december z glamurjem, Kitajce so navdušila slovenska oranžna vina, Sommelierjev izbor, KOKTAJLI - barman Tomaž Fartek, Dober koktajl je kot cvet orhideje... (Polnočni zmenek, Vroči mucek, Kavna kraljica, Sladka orhideja)
Ostalo
-Praznični Idejnik
-Velika gourmet nagradna igra revije Pet zvezdic
-KVIZ: Gurman tudi po znanju - Riž od A do Ž