Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2020 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija COB, Portorož
Juha iz morskih kamnov, lebdeče gnezdo in olive, ki to niso

Predstavitev restavracije + jedi (opisno):
-Juha iz morskih kamnov, lebdeče gnezdo in olive, ki to niso!
-Rutina: maslo in marmelada
-Sečoveljske soline in zajec
-Juha iz morskega kamna
-Kako so narejeni fuži (njoki po istrsko)
-Kamnita obala
-Degustacija oljčnega olja

La Ganache, Chef Naser Gashi
Ljubezen do francoske slaščičarske umetnosti

Predstavitev slaščičarne + recepti:
-Božični kruh z začimbami
-Jabolčna roža v karameli
-Kostanjeva sladica »Mont Blanc«
-Svetli in temni piškoti
-Pomarančni crème brûlée

Silvestrska večerja
Jedi za najdaljšo noč

Recepti:
-Solata iz treh vrst graha z metinim prelivom
-Postrv v limonino-ingverjevi marinadi z zeliščno majonezo in koromačem
-Puran z mafini iz bulgurja, slanine, žajblja in suhih hrušk
-Prekajena krača z glazuro iz soka mandarine in ingverjevega piva
-Pečena zelenjava z medom in drobtinicami
-Pečen krompirček s česnom in rožmarinom
-Sladoledna rulada z malinami, krhkimi maslenimi piškoti in popečeno sladkorno peno

Izvorno slovensko

Okusi Rogle

V svetu začimb

Recepta:
-Klasična govedina Stroganov
-Brusnična mimoza

Potujem, jem in pijem
Rajski otok Phu Quoc, Vietnam

piše Mira Šemić (sommelier 3, WSET Weinakademiker)

Geaprodukt d.o.o.
Zakladnica vitaminov tudi v zimskih dneh

predstavitev

Mlekarna Celeia
Seneno mleko je nov veter na tržišču

predstavitev

Mesni shranki
Novo: knjiga Paštete in drugi mesni shranki

Predstavitev + recepta:
-Konfirana svinjina (enchaud)
-Fina telečja pašteta s smetano

Blaž Cvar, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem
Gostinci smo obupani, državna pomoč je premajhna in prepočasna

intervju

Slaščičarstvo / pekarstvo
Kvašeno pecivo na praznični mizi

Recepta:
-Smrečica s kakijem in rožiči
-Adventni venec s kostanjem in arašidi

Knjiga D(r)oživete sladkarije
Polona Klančnik – Pola

Predstavitev + recept:
-Najbolj D(r)oživeti browniji

Dogodki

Pašteti s podpisom bratov Vračko, Kakovost aparatov Angelo Po, Spar Slovenija osvešča o zavrženi hrani, Podarite Rudla, podarite topel obrok!, Hladilna oprema Sagi, tudi šok komore, ŠC Velenje - Ko dijaki doma primejo za kuhalnico, Čezmejno povezovanje za odličnost v turizmu, Ko kavna tradicija zadiši po novem

V svetu pijač

Neponovljiva Bjanina penina Giant, Vinakoper predstavlja Esenco Istre, Veseli december z glamurjem, Kitajce so navdušila slovenska oranžna vina, Sommelierjev izbor, KOKTAJLI - barman Tomaž Fartek, Dober koktajl je kot cvet orhideje... (Polnočni zmenek, Vroči mucek, Kavna kraljica, Sladka orhideja)

Ostalo

-Praznični Idejnik
-Velika gourmet nagradna igra revije Pet zvezdic
-KVIZ: Gurman tudi po znanju - Riž od A do Ž

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna