Skuhaj sam
13. 06. 2024
Za: 42 kosov
Čas priprave: 10 minut
1 štruca narezanega belega kruha (potrebujemo 21 rezin)
80 g stopljenega masla
⅔ skodelice (160 g) crème fraîche oz. kisle smetane
200 g dimljenega lososa
1 kozarec črnega kaviarja
2 žlici sesekljanega svežega drobnjaka
1. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač obložimo s peki papirjem.
2. Z okroglim rezalnikom za piškote premera 5,5 cm iz vsake rezine kruha izrežemo po 2 kroga. Obe strani izrezanega kruha premažemo z maslom in kroge položimo na pekač. Pečemo 5 minut na vsaki strani oziroma do zlato rjave barve. Pečene vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
3. Na vsak krog kruha damo najprej malo crème fraîche in obložimo z dimljenim lososom, kaviarjem ter nasekljanim drobnjakom.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.6/2024. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver/Stockfood