Skuhaj sam

Marinirana pečena piščančja bedrca

17. 05. 2021

za 4 porcije

Sestavine

-12 piščančjih bedrc (krače)
-4 žlice Kotayni začimbne mešanice Magic dust
-4 žlice gorčice
-4 žlice medu

Priprava:

Bedrca oplaknemo z vodo in jih osušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačkami. Z ostrim nožem prerežemo kožo in kite ob členku. Z zadnjo stranjo noža potisnemo proti debelejšemu delu bedrc, da se pokaže kost.
Začimbno mešanico zmešamo z gorčico in medom. Bedrca izdatno premažemo s pripravljeno mešanico in jih pustimo marinirati vsaj 1 uro.
Na žar postavimo kovinski organizator za pokrovke in nanj obesimo bedrca. Pečemo jih 35 minut na indirektni vročini pri približno 180°C.
Bedrca postrežemo s pečenim krompirjem, raznimi pomakami in/ali ameriško solato. 

MAGIC DUST - Magic dust je legendarna marinada za žar, ki jo je razvil ameriški BBQ mojster Mike Mills. Ključni sestavini? Rjavi sladkor in kajenski poper. Sladkor med peko karamelizira in tvori sladko hrustljavo skorjo, kajenski poper pikantno dopolni okus.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, številka 5/2021.   Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Kotanyì Slovenija

Deli na
11. 10. 2024
Popečena polenta z jurčki na žaru in kraško panceto
10. 10. 2024
Polnozrnata tortilja z rdečo peso, avokadom in rdečim zeljem
12. 09. 2024
Svinjski hrbet s ciderjem, timijanom, česnom in hruškami
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna