Skuhaj sam
11. 09. 2023
za 10 porcij
30 piščančjih kračic (3 na osebo)
50 g Kotányi začimbne mešanice za pečenega piščanca
100 ml Kotányi limoninega olja
1 kg mladega korenja
30 g Kotányi začimbne mešanice za krompir
1 šopek peteršilja
50 ml oljčnega olja
1 kg voskastega krompirja
30 g Kotányi začimbne mešanice za krompir
2 žlici Kotányi zdrobljenega majarona
Kotányi črni poper iz mlinčka
2 žlici Kotányi zdrobljenih feferončkov
500 g jogurta
Kotányi morska sol iz mlinčka
Kotányi črni poper iz mlinčka
• Piščančje krače marinirajte v Kotányi začimbni mešanici za pečenega piščanca in Kotányi limonovem olju (ekstra deviško oljčno olje z dodatkom limonovega olja). Nato jih pecite v konvekcijski pečici na 170°C ( v navadni pečici na 190°C) približno 30 minut.
• Neolupljeno korenje pecite na olivnem olju na zmernem ognju 15 minut. Tik pred kocem pečenja dodajte sesekljan peteršilj in Kotányi začimbno mešanico za krompir ter premešajte.
• Krompir narežite na kocke in na kratko skuhajte. V ponvi ga nato prepražite na sončničnem olju in začinite z začimbno mešanico za krompir, majaronom in poprom.
• Za pomako zmešajte jogurt in čili ter jo začinite s soljo in poprom.
• Na krožnik servirajte tri piščančje kračke, dodajte korenje in krompir ter jogurtovo pomako. Okrasite s svežo citronko in postrezite.
Nasvet: Številne začimbne mešanica Kotányi so izjemno vsestranske in jih lahko uporabite za začinjanje rib, mesa ali zelenjave.
Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki V svetu začimb, št. 9/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Kotanyi Slovenija