Tiskani izvod

Številka 9 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Bistro Štorja, Postojna
Nove zgodbe in okusi med gozdom in morjem

Predstavitev + recepti:
-Paradižnikova solata: paradižnik z ingverjem v kakavovem maslu, tatar slane kumare, balzamične perle in bazilikin sorbet
-Jurčkova juha s kakavom in skuto: jurčkova kremna juha, drobljenec kave in kakava, juhica pečenega česna, dimljena skuta
-Maslena tortilja z govedino wangus: tortilja, rebra govedine wangus s kakavom in čilijem, koruzna krema z belo čokolado, krema pečene paprike
-Odojkova terina s korenčkovo peno: terina odojkove potrebušine z janeževo čebulo in svinjskimi ličnicami, korenčkov mousse z jabolki, krema karameliziranih jabolk, demi glace
-Citrus yuzu, bezeg in jagode: pena yuzuja in bezgova panakota, jagode, rabarbarina juha, metin sorbet

Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
Ko sestra in brat združita moči, se bro'sis rodi!

Predstavitev + recepti:
-Jurčkovo maslo s solnim cvetom
-Piščančji pate
-Krompirjevi "luleki" z jurčkovim konkasejem, omako iz staranega kozjega sira in radičem z mareličnim vinaigrettom
-File smuča na kolerabi s hrenom, grahom in spenjeno ribjo omako
-Piščanec s krompirjevim konfitom in gobami, čebulno omako in "parfumom" staranega sira
-Jabolčni zavitek z vaniljevim sladoledom in želodovo kavno redukcijo

Čas je za zelenjavo v sladicah

Recepti:
-Kolački s pečeno medeno rabarbaro, lešniki in masleno maskarponejevo kremo
-Torta s pastinakom, ingverjem in makom, limonino kremo in mandljevimi listči
-Torta iz rdeče pese in jabolk, z rožnato kremo in kandirano rdečo peso
-Aromatični korenčkov kolač z orehi, oljčnim oljem in belo čokoladno glazuro

V svetu začimb

Začimbna mešanica krompir
-Pečen piščanec s korenčkom, krompirjem in jogurtovo pomako

Miralem Junuzović, - Najboljši natakar / sommelier 2023
Naša prva naloga je, da se gost počuti dobro!

Intervju

Dogodki:

-Kar 100 ekip v boj za naziv »Mojstri bograča«
-Na Ptuju razprodana večerja na mostu
-Vabljeni na tematske pogovore ob siru
-Mavrica okusov na Odprti kuhni
-Že veste, kaj v gostinski ponudbi pomeni simbol »Prava izbira«?

Slaščičarstvo / pekarstvo
Fige, sladek pozdrav jeseni!

Recepta:
-Enostaven figov zavitek
-Buhtlji z lešnikovim namazom in figami

Novice iz tujine

-Barbimanija tudi v kuhinji
-Poletje v znamenju roséja
-Plavajoča kulinarična avantura
-Bacardi ustvaril sobo pobega
-Kontroverzni Salt Bae

V svetu pijač

-Umetnost priprave najboljšega espresso
-Na Vrhniki mešali koktajle poletja
-Na Agri podelili priznanja, vinar leta je iz Vipavske doline
-V Kleti Krško praznik odličnih posavskih vin
-Združenje štajerskih vinarjev tokrat izpostavilo sauvignon

Ostalo:

-Abeceda okusov (negroni, noj, omleta, oreh)
-Nagradna igra: “Krompirjeve dobrote

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.