Skuhaj sam
12. 10. 2023
2 veliki masleni buči
olivno olje za pokapanje
1 pločevinka sladke koruze
1 velik avokado
1 rdeča čebula
50 g feta sira
sok 2 limet
kosmiči morske soli
mleti črni poper
2 žlici bučnih semen
po želji 2 žlički posušenih čilijevih kosmičev
1. Obe buči olupimo, odstranimo del s semeni in ju narežemo na debele rezine. Zložimo jih na pekač in pokapljamo z olivnim oljem. Postavimo v pečico in pečemo približno 25 minut na 200°C, da se maslenka speče.
2. V skledo stresemo dobro odcejeno koruzo iz pločevinke, dodamo olupljen in na kocke narezan avokado, na drobno narezano rdečo čebulo in nadrobljeno feto. Dodamo še limetin sok, dobro začinimo in premešamo.
3. Pečene rezine buče položimo na krožnik in dodamo pripravljeno koruzno salso. Po želji potresemo z bučnimi semeni in kosmiči čilija ter postrežemo.
Recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2023. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver stockfood
Vsi recepti, objavljeni v članku:
-Humus iz pečene maslene buče in česna
-Pogačice z masleno bučo in sirom
-Bučni curry s čičeriko in kokosovim mlekom
-Rahlo pikantne polpete iz čičerike in buče
-Pečena buča s koruzo, avokadom, feto in bučnicami
-Bučni falafel s pomako iz feta sira in jogurta
-Pahljačasta pečena buča z japonskim pridihom
-Bučno-pomarančna torta z grškim jogurtom