Skuhaj sam
10. 05. 2024
za 4 osebe
kranjska klobasa
400 g rukole (odlična bo tudi z regratom)
200 g sira gavda
2 spomladanski čebuli
20 redkvic
4 žlice oljčnega olja
2 žlici belega vina
3–4 žličke gorčice
1–2 žlici tekočega medu
sol, poper
orehi
Kranjsko klobaso skuhamo in narežemo na kolobarje. Čebulo narežemo na tanke obročke, redkvice na tanke rezine, sir na manjše kocke. Posebej zmešamo gorčico, vino, med, sol in poper. Dodamo olje in marinado polijemo po rukoli. Primešamo druge sestavine in solato za boljši okus postavimo v hladilnik za 1 uro. Okrasimo z orehi in ponudimo.
Tekst in foto: GIZ Kranjska klobasa
Recept je pripravil Jure Galičič in je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 5/2024. Letna naročnina / Nakup izvoda