Skuhaj sam

Račja bedra z zvezdnim janežem

05. 04. 2018

za 4 osebe

Sestavine

4 račja bedra
Kotányi celi zvezdni janež
2 žlici akacijevega medu
1 sesekljan strok česna
1 žlička Kotányi mletega koriandra
1 žlička Kotányi grobo mletega črnega popra
šopek svežega timijana
4 žličke temne sojine omake
Kotányi sol
3 žlice oljčnega olja
nekaj vode

Kuskus z rozinami

1 skodelica kuskusa
1 skodelica jušne osnove ali piščančje juhe
sol
1 žlica rozin
1 žlica sezamovega olja

Okrasitev

zvezdasti janež
sveži timijan

Priprava: 

Združimo janež, med, sesekljan česen, koriander, timijan, grobo mleti poper in sojino omako. Vse skupaj dobro premešamo in z mešanico premažemo račja bedra. Pokrijemo jih in postavimo v hladilnik, da se marinirajo čez noč (vmes bedra občasno obrnemo). 
Bedra vzamemo iz marinade, jih posolimo in na oljčnem olju z obeh strani na hitro opečemo. Dodamo marinado in malo vode ter posodo prestavimo v pečico, ogreto na 190°C, za približno 40 minut. Ko so bedra pečena, jih odstranimo iz posode, marinado pa precedimo in ponovno prelijemo čez bedra. 
Za kuskus najprej zavremo jušno osnovo (ali piščančjo juho), dodamo sol, rozine in sezamovo olje. Odstavimo z ognja in vmešamo kuskus. Pokritega pustimo stati 5 do 7 minut. Nato g z vilicami razgrebemo. 
Na kuskus položimo račje bedro, ga pokapljamo z omako in okrasimo z zvezdnim janežem ter svežim timijanom. 

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 4/2018.

Foto in tekst: Kotanyi Slovenija

Deli na
10. 02. 2020
Jadranska sipa na žaru s pirejem rumenega korenja
10. 02. 2020
Smuti z rdečo peso in ingverjem
10. 02. 2020
Krofki s cimetom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.