Skuhaj sam

Solata iz treh vrst graha z metinim prelivom

08. 12. 2020

Količina: za 12 oseb / Težavnost: lahka / Čas priprave: 15 minut

Sestavine

-600 g sladkornega graha (grah v strokih)
-300 g zamrznjenega graha
-200 g grahovih poganjkov (mikrozelenje)
-200 g sira feta

Metin preliv

-200 ml ekstra deviškega
-oljčnega olja
-sok 1 limone
-1 strok česna
-4 do 5 vršičkov sveže mete
-sol in črni poper po okusu

Priprava:

Zamrznjen grah blanširamo, ohladimo in ga skupaj s surovim sladkornim grahom ter grahovimi poganjki razporedimo v skledo za solato ali na večji servirni krožnik. Po vrhu potresemo s koščki feta sira in pokapljamo s pripravljenim prelivom. Ponudimo lahko kot hladno predjed ali kot prilogo ob drugih jedeh.
Za preliv damo v posodo oljčno olje, limonin sok, stisnjen strok česna, drobno sesekljane metine liste ter sol in sveže mleti poper. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Solato začinimo s prelivom, tik preden jo ponudimo gostom.

Recept je objavljen v sklopu rubrike Silvestrska večerja, objavljeno v reviji Pet zvezdicšt. 12/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto in tekst: Guliver / StockFood

Vsi recepti, ki so objavljeni v članku:
-Solata iz treh vrst graha z metinim prelivom
-Losos v limonino-ingverjevi marinadi z zeliščno majonezo in koromačem
-Puran z mafini iz bulgurja, slanine, žajblja in suhih hrušk
-Prekajena krača z glazuro iz soka mandarine in ingverjevega piva
-Pečena zelenjava z medom in drobtinicami
-Pečen krompirček s česnom in rožmarinom
-Sladoledna rulada z malinami, krhkimi maslenimi piškoti in popečeno sladkorno peno

Deli na
10. 09. 2021
Palačinke s hruškami, kuhanimi v čaju, karamelo in drobljencem makadamije
10. 09. 2021
Goveji tartar z dehidriranim rumenjakom
10. 09. 2021
Piščančja solata s figami, grozdjem in parmezanom
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.