Skuhaj sam

Čokoladna krema s kardamomom

04. 02. 2018

za 4 osebe

Sestavine

400 ml mandljevega mleka
20 g koruznega škroba
20 g trsnega sladkorja
sredica Kotányi vaniljevega stroka
1 žlica Kotànyi mletega kardamoma
ščepec soli
160 g temne čokolade
skodelica svežih malin

Priprava:

Koruzni škrob dobro zmešamo s trsnim sladkorjem in eno četrtino mandljevega mleka. Preostanek mandljevega mleka, v katerega smo dodali sredico, postrgano iz vaniljevega stroka, ščepec soli in kardamom, segrejemo. Počakamo, da zavre. Dodamo mešanico škroba in sladkorja ter ob stalnem mešanju na majhnem ognju kuhamo 1 minuto. Odstavimo, dodamo nalomljeno čokolado in mešamo toliko časa, da se čokolada stopi in krema postane gladka. 

Kremo nadevamo v kozarce ali posodice, v katerih bomo sladico postregli, ter jih postavimo v hladilnik vsaj za 1 uro. Pred serviranjem kremo potresemo z malinami.

Namig: Namesto malin lahko uporabimo filirane pomarančne krhlje. Vonj kardamoma je aromatičen, okus pa sladek, srednje pekoč in eksotičen. Nekoliko spominja na evkaliptus.

Recept je objavljen v reviji Pet zvezdic v rubriki Spoznavajmo začimbe, številka 2/2018.

Foto in tekst: Kotanyi Slovenija

Deli na
09. 01. 2020
Avokadov tatar s hrustljavo kraljevsko kozico
06. 12. 2019
Slana potica s sirovim nadevom
06. 12. 2019
Carski praženec iz riža in vinskim šodojem
Skuhaj sam Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.