Za profesionalce

Hotelirji o izzivih in priložnostih po covidu

07 / 2021

V hotelu InterContinental Ljubljana je potekala že 9. konferenca Združenja hotelirjev Slovenije, ki je ob ponovnem zagonu turizma vzbudila veliko zanimanje strokovne javnosti. Blizu 100 udeležencev iz vseh slovenskih regij je prisluhnilo razpravljavcem. Predstavnica londonskega podjetja STR Romina Aleksieva je orisala stanje svetovnega hotelirstva, direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek pa aktivnosti evropskih mest za okrevanje turizma. O pričakovanjih gosta prihodnosti in trendih v turizmu je prisotne seznanila mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Prisotne sta nagovorila tudi Simon Zajc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter Andrej Prebil, predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS), v sklopu katere deluje Združenja hotelirjev Slovenije .

Na okrogli mizi z naslovom »Turistično gospodarstvo vs. COVID – 1:0« so udeleženci predstavili možnosti izhoda iz krize v turizmu z novimi investicijami, kot sta izgradnja kolesarskega glampinga v Hotelu Ribno in prenova hotela Zlata ladjica v Ljubljani. Možnosti sodelovanja pri investicijah je predstavil tudi Andrej Lasič, član uprave NLB, d.d. Udeleženci so prisluhnili še predstavitvi novega potniškega terminala ljubljanskega letališča in tik pred nedavnim odprtega hotela Elegans Hotel Brdo. 

V času, ko v panogi prihaja do kadrovskih izzivov, je bila aktualna tema »značilnosti generacije Z pri zaposlovanju v turizmu«. Fedja Pobegajlo, direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije TGZS), je dodatne napore zbornice k promociji poklicev v turizmu napovedal tudi z nedavno ustanovitvijo Združenja za gostinstvo, ki prav tako deluje v okviru TGZS. Združenje bo skrbelo za izvedbo strokovnih izobraževanj, prenos dobrih praks, zagotavljanje ustrezne kakovosti storitev ter sodelovanje s strokovnimi šolami in inštitucijami. 

Po zaključku konference je predsednik združenja hotelirjev Gregor Jamnik povedal: »Veseli me, da smo na letošnji konferenci beležili dober odziv slovenskih hotelirjev; očitno so bile izbrane teme dogodka privlačen motiv udeležbe, nekaj pa je k temu dodala tudi lokacija dogodka v prestižnem hotelu InterContinental, ki je svoja vrata odprl leta 2017. Postopno okrevanje panoge bodo tudi v bodoče morali podpreti ukrepi državne pomoči, ki so v obdobju od začetka epidemije pomagali pri preživetju turističnih podjetij in ohranitve velikega števila delovnih mest.«

Članek je objavljen tudi v reviji Pet zvezdic, št. 7-8/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: TGZS  Foto: Peter Irman

Deli na
05 / 2023
Trendi pri postrežbi hrane in pijače
Celjsko podjetje Alpeks, ki gostince že več kot 30 let oskrbuje z opremo za pripravo, serviranje ter postrežbo jedi in pijač, je po treh letih premora ponovno pripravilo srečanje z gostinci. Tokrat so v ljubljanskem hotelu Intercontinental povabljeni predstavniki gostinskih obratov in hotelskih...
01 / 2023
V pričakovanju strokovnih Sejmov okusov
Februarja se bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v organizaciji Primorskega sejma odvili že 16. Mednarodni Sejmi okusov, mnogim znani tudi pod imenom GASTexpo. Na njih se vsako leto predstavita gostinska in hotelirska oprema, ponudniki živil in pijač, gastronomija. Letos bo sejem prvič...
10 / 2022
Winterhalter: 30-letnica v znamenju Oktoberfesta in novosti
Ste vedeli, da na Oktoberfestu v Münchnu, ki se je letos odvijal med 17. septembrom in 3. oktobrom, za brezhibno čiste velike pivske kozarce, takoimenovane krigle, skrbi kar 100 pomivalnih strojev Winterhalter? Tako so se v podjetju Winterhalter Gastronom d.o.o. odločili, da 30-letnico obstoja podjetja...
Za profesionalce Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.