Tiskani izvod

Številka 10 / letnik 2020 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Posestvo Pule, Trebelno
V objemu narave in vrhunske kulinarike

Predstavitev restavracije + recepti:
-Svinjska tlačenka, redkvica, čatni
-Gobovi njoki, jurčkova omaka, kvas, šampinjoni
-Som, špinačna krema, maslena omaka
-Dimljen srnin hrbet, pesa, vinski gel, jerebika
-Senena krema, jabolko, črni čaj, karamela

Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici
Med tradicijo in sodobnostjo

Predstavitev restavracije + recepti:
-Zeliščna frtalja
-Zavitek z bučnim pirejem in cvetačo
-Burger »Plac«
-Šempetrski štruklji
-Medeni kostanj

Buče, kraljice jeseni

Recepti:
-Gratinirane polnjene testenine v omaki iz maslene buče
-Bučno-krompirjeva juha s cimetovo peno
-Solata s popečenim piščancem, bučo, rdečo peso, orehi in sirom
-Zvitek z bučo, mlado špinačo in žajbljevim maslom
-Pečena buča z mleto jagnjetino
-Bruskete z mandljevim pirejem, pečeno bučo in feta sirom

Izvorno slovensko

Bohinj / From Bohinj

V svetu začimb

Recepta:
-Aromatična čičerikina juha s cvetačo
-Hrustljava sladica z jabolčnim čipsom in cimetom

Čas je za jabolka

Recepta:
-Pita z jabolki in sirom brie
-Jabolčni punč s ciderjem

Slastno iz korenin
predstavitev

Izid knjige in recepti:
-Sladki krompir, polnjen s kvinojo in fižolom
-Zelenina juha s slanino
-Pesno-čokoladni kolač

Edinstvena industrijska kultura v Porurju
predstavitev

Kulinarična Nemčija

Stregel Titu, kuhal na Sejšelih in prepotoval več kot 120 tisoč milj
Jožef Oseli

intervju

Tudi ekološko pridelana jabolka in dostava
Boštjan Kozole

intervju

Dogodki

Anin pogled na hrano in svet v knjigi Sonce in dež, Večerja pod zvezdami na planšariji, Ana Roš in Tuš predstavljata nove vrhunske izdelke, Na konferenci letos o zavržkih hrane, Interaktivna večerja z vini Gravner, Praktična novost »Vivo box to go«, Oskar za embalažo steklenici za olje Kocbek, Za ljubitelje svežih testenin in omak, Prihaja Teden restavracij, Žlahtni okusi Posavja na dlani, Mariborska šola vključena v mednarodni projekt

Slaščičarstvo / pekarstvo
Ko vonj pečenega peciva prežene mraz

Recepta:
-Bučno pecivo z jabolki
-Grozd z arašidovim maslom

V svetu pijač

Naredimo Posavje slovensko »šampanjo«!, Slovenija ima 30 novih sommelierjev, Vrata odprla trgovina Qubik Caffè, Decanter 2020 - penine in lokalne sorte osvojile ocenjevalce

Ostalo

Idejnik, Koledar dogodkov za oktober, Gurman tudi po znanju: Čas spravila

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.