Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2019 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna in restavracija Avsenik, Begunje
Avsenik – ne le glasbena, tudi gostinska tradicija!

- Repina in čemaževa kremna juha 
- Svinjski file s čemaževim pirejem, korenjem in teranovo omako
- Regratova solata s krompirjem in jajcem
- Pastirčkova malica 
- Orehova potica
- Velikonočni ptički

Fudo, Maribor
Ne daj drugim tistega, česar sam ne bi jedel!

- Grahova juha z meto
- Skutni štruklji z omako in bukovimi ostrigarji
- Črna rižota z rakci v tempuri
- Jetra z vermutom, sladkim krompirjem in slivami v slanini
- Pistacijina rezina z mascarpone kremo in belo čokolado

Jed z zgodbo
Dr. Janez Bogataj

Za konec v razmislek: Ali poznamo zgodbe o jedeh (in pijačah)?

Kuhinje sveta
Francoska kuhinja

- Krompirjevo-korenčkova kremna juha z majaronom
- Piščančja bedra s krompirjem in jabolčno solato 

Tekmovanja
Tuševa zvezdica 2019, 3. predtekmovanje

+zmagovalni recept: Krožnik zlatorog: jagnječja zarebrnica in file na ovseni kaši z mavrahi

Potujem, jem in pijem
Mira Šemić predstavlja

Restavracija Lûmé, Melbourne (2. del), »Zadnja večerja« z avstralskim chefom

Slaščičarstvo / pekarstvo
Velikonočna potica presenečenja

+recepti:
- Muškatno-makova potica
- Potica z nadevom iz kostanja, jabolk in pomaranče
- Mandljeva potica s kakavovim testom

Dogodki

April v znamenju špargljev, Prijave na »S.Pellegrino mladi chef«, The Slovenia Restaurant Awards: bliža se podelitev nagrad najboljšim restavracijam in veliko kulinarično druženje, European Food Summit 2019: Navdihujoče zgodbe in kulinarična prihodnost, JRE črno-bela večerja in novi člani združenja, Chefs Stage: Šibenik v znamenju trajnosti in kreativnih jedi, Povabilona sejem TuttoFOOD, Začetek 7. sezone Odprte kuhne, Podzemno kulinarično glasbeno doživetje, posvečeno Tesli, Otvoritve, Nemčija se letos predstavlja kot kulturna destinacija, Hofer - v celoti brez jajc iz baterijske reje, Dobrote Dolenjske in prvi kulinarični zemljevid, Šola LJ, Čokoladna Radovljica se približuje – izbrana že naj pralina festivala!

V svetu pijač

Klet Brda z novo linijo vin De Baguer, V kraljestvu malvazije, Sommelierji izbrali vina k špargljem, a tudi k prleški in prekmurski gibanici, Prva avtorska pločevinka illy Art Collection

Ostalo

Koledar dogodkov za april, Nagradna igra: Na velikonočni mizi

Priloga
Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2019

V Katalogu je v 9 kategorijah razdeljenih preko 130 slovenskih podjetij, ki od A do Ž ponujajo izdelke, storitve in rešitve za horeca sektor:
1. Projektiranje in opremljanje gostinskih lokalov in hotelov 2. Vse za slaščičarstvo, pekarstvo in pekarstvo 3. Pohištvo, najem opreme, klima in prezračevanje, velnes 4. Drobni kuhinjski, namizni in strežni inventar, embalaža 5. Tekstil in nega tekstila 6. Sanitarna oprema, čistila in čistilna oprema 7. Ekološke rešitve 8. Informatika, inteligentne rešitve, elektro 9. Zavarovanja in izobraževanja

V Katalogu je tudi nekaj strokovnih člankov: Sous vide, počasno kuhanje v vakuumu / 8 nasvetov kako do kristalno čistih kozarcev / Ali ste vedeli? Od iznajdbe žlice do hladilnika

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna