Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2020 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Predstavitev - Primož Dolničar
Že mama mi je rekla, da v kulinariki absolutna resnica ne obstaja

Predstavitev + recepti:
- Piščančja jetrna pašteta
- Prata
- Zeliščna juha z žara
- Nadevani paradižniki
- Telečje ličnice s čebulno marmelado
- Pehtrančki

Čas je za jajčne jedi
Jajce, simbol novega začetka

Recepti:
- Orientalska velikonočna juha z marmoriranimi jajci
- Jajca, nadevana z rdečo peso in avokadom
- Jajca s sirom, hrustljavo slanino in šparglji
- Vložena kokošja in prepeličja jajčka
- Sladoledno čokoladno presenečenje v jajčni lupini
- Jajca z limonino meringo
- Rjavček (brownie) v jajcu

Hotel in gostilna Kunst, Krško
Ko se spoprimeta kopun in krškopoljec

Predstavitev + recepti:
- Obara pujsa krškopoljca
- Jetra krškopoljca z matevžem in ajdovimi kokicami
- Kotlet krškopoljca s praženim krompirjem, kolerabino kremo in pečeno čebulo
- Čokoladni klobuk s špehom krškopoljca in bučnim sladoledom

V svetu pijač

Intervju: vinar Jožef Prus o vini posebnih trgatev; Tretji festival predikatov: triinsedemdeset draguljev narave, Na prestopno leto posebna, smolčkova trgatev, Pivovarna Omnivar: zvarili zmagovalno pivo

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Delo se nadaljuje po medmrežju

piše Dr. Janez Bogataj 

V svetu začimb

+Recepta:
-Velikonočne bombetke z janežem, Jajčni namaz z dimljeno papriko

Restavracija Dewakan
Kreativna kulinarika chefa Darrena Teoha

Potujem, jem in pijem, piše Mira Šemić

Okusi Posavja
Turistični novinarji po sledeh »Okusov Posavja«

predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Od menihov do potic z nenavadnimi nadevi

+Recepti: 
-Šunka v testu, Slana potica s kašo, feto in porom, Velikonočni menihi z nadevom, Pirina potica z marelično marmelado in orehi, Potica z bogatim nadevom

Ostalo

Idejnik, nagradna igra Čudoviti paradižnik...

Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2020

priloga - 130 slovenskih podjetij, ki ponuja izdelke in storitve za horeca sektor

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.