Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2020 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Predstavitev - Primož Dolničar
Že mama mi je rekla, da v kulinariki absolutna resnica ne obstaja

Predstavitev + recepti:
- Piščančja jetrna pašteta
- Prata
- Zeliščna juha z žara
- Nadevani paradižniki
- Telečje ličnice s čebulno marmelado
- Pehtrančki

Čas je za jajčne jedi
Jajce, simbol novega začetka

Recepti:
- Orientalska velikonočna juha z marmoriranimi jajci
- Jajca, nadevana z rdečo peso in avokadom
- Jajca s sirom, hrustljavo slanino in šparglji
- Vložena kokošja in prepeličja jajčka
- Sladoledno čokoladno presenečenje v jajčni lupini
- Jajca z limonino meringo
- Rjavček (brownie) v jajcu

Hotel in gostilna Kunst, Krško
Ko se spoprimeta kopun in krškopoljec

Predstavitev + recepti:
- Obara pujsa krškopoljca
- Jetra krškopoljca z matevžem in ajdovimi kokicami
- Kotlet krškopoljca s praženim krompirjem, kolerabino kremo in pečeno čebulo
- Čokoladni klobuk s špehom krškopoljca in bučnim sladoledom

V svetu pijač

Intervju: vinar Jožef Prus o vini posebnih trgatev; Tretji festival predikatov: triinsedemdeset draguljev narave, Na prestopno leto posebna, smolčkova trgatev, Pivovarna Omnivar: zvarili zmagovalno pivo

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Delo se nadaljuje po medmrežju

piše Dr. Janez Bogataj 

V svetu začimb

+Recepta:
-Velikonočne bombetke z janežem, Jajčni namaz z dimljeno papriko

Restavracija Dewakan
Kreativna kulinarika chefa Darrena Teoha

Potujem, jem in pijem, piše Mira Šemić

Okusi Posavja
Turistični novinarji po sledeh »Okusov Posavja«

predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Od menihov do potic z nenavadnimi nadevi

+Recepti: 
-Šunka v testu, Slana potica s kašo, feto in porom, Velikonočni menihi z nadevom, Pirina potica z marelično marmelado in orehi, Potica z bogatim nadevom

Ostalo

Idejnik, nagradna igra Čudoviti paradižnik...

Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2020

priloga - 130 slovenskih podjetij, ki ponuja izdelke in storitve za horeca sektor

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.