Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2019 Cena: 6,00 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostišče Ribič, Seča
Okusi morja v senci oljk in s pogledom na soline

Predstavitev restavracije z recept:
- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Penzion in restavracija Berc, Bled
Poletne jedi z Almo Rekić - enostavno, hitro in okusno!

Predstavitev restavracije z recepti:
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete 
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete 
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko

Idejnik

Ideje od tu in tam

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Dr. Janez Bogataj

Še nekaj spoznanj iz Galwaya, Severna Irska

V svetu začimb
Začinite svojo pijačo

Recepti:
- Black Fizz
- Kardamom G&T
- Julio

Čas je za domač sladoled na palčkah
Osvežitev za vroče dni

Recepta:
- Kokos z ribezom
- Pistacija in čokoladnim oblivom

Podjetja se predstavljajo in praznujejo

- Angelo Po: kuhinjska oprema, ki ji zaupata Warren Buffett in Massimo Bottura

- Winterhalter: pripravljeni na prihodnost

- Pos elektronček: dve uspešni desetletji

Potujem, jem in pijem
Mira Šemić predstavlja

Restavracija Sidart, Auckland - Prefinjena parada okusov (chef Sid Sahrawat)

Predstavitev
Herceg Novi

Biser črnogorske riviere

Tekmovanje
Kulinarična dediščina – uživam tradicijo

Tekmovanje živilskih šol + recepti:
- Ajdov kruh hajdnik
- Leteči žganci z masovnikom
- Govnač s kranjsko klobaso
- Prosena torta z rabarbaro in jagodami

Slaščičarstvo / pekarstvo
Naj zadiši po pecivu s sadjem

Recepti:
- Roža z malinami in hruškami
- Pecivo z jagodami
- Polžki z marelicami

Dogodki

Povabilo na sejem AGRA in nagrajeni izdelki, Aplikacija Flexyteam, Ferfud letos v znamenju hot dogov, Terezini veganski žar izdelki, The World’s 50 Best Restaurants - Hiša Franko na 38. mestu lestvice 50 najboljših, Z Jezerški do nepozabne izkušnje, Grajska kavarna v novi podobi, Čas prevrteli v leto 1920

V svetu pijač

Pridobili diplomo najvišje, 3. stopnje, Iz Mure dvignili Zlato radgonsko penino rosé, Decanter 2019 - nagrajena slovenska vina, Concours Mondial de Bruxelles - slovenskim vinom dve veliki zlati medalji, Prenovljena Hiša refoška, Sommelier Master - nadgradili svoje znanje o vinu, Rosé, poletni vetrc v kozarcu, Barmani na Vrhniki tekmovali v pripravi koktajlov z ginom, Kombucha in vodni kefir za vroče dni

Ostalo

Koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Poletni okusi

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.