Objavili smo

Boštjan Volk - evropski mladi kuhar leta 2023

01 / 2024

Na prestižnem evropskem tekmovanju The European Young Chef Award (EYCA), ki je novembra potekalo v obmorskem mestecu Le Touqet na skrajnem severu Francije, so se pomerili kuharji, stari do 26 let. Prvo mesto je osvojil Savinjčan Boštjan Volk in si pripel prestižni naslov evropskega mladega kuharja leta. Njegova zmagovalna kombinacija je bila »oreh, med in hruška«.

Tekmovanje, ki ga organizira in promovira Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) v sodelovanju s šolami za kulinariko v Evropskih regijah gastronomije, se je udeležilo 9 finalistov iz prav toliko držav. Pri nas je predtekmovanje potekalo lani januarja na VSGT Maribor in na njem je zmagal 25-letni Boštjan Volk iz lešivca pri Velenju, ki je nato novembra odpotoval na finale v Francijo. Tema tekmovanja je bila "Inovacija na tradiciji" in tekmovalci so morali najprej pripraviti in predstaviti tradicionalno jed iz svoje regije z uporabo sezonskih lokalnih živil, nato pa še njeno inovativno, sodobno različico. Idejo za svojo jed je Boštjan črpal iz narave in njenega pomena za človeka. Mednarodno komisijo je prepričal s preprosto tradicionalno jedjo – medenjakom z orehovim jedrcem, postreženim z medenim mlekom, nato še z njeno elegantno preobrazbo v sodobno restavracijsko sladico. O tem je povedal: "Jed je preprosta in zdrava, hkrati vključuje čebele in opozarja na njihov pomen za naš planet. Jed me spomni na božični čas." ...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 1/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Foto: Infinitas studio 

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.