Objavili smo

Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor

09 / 2023

KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI
Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo znata začiniti še s humorjem, sproščenim vzdušjem in dobro glasbo, zato ni čudno, da Bro'Sis Bar & Restaurant v štajerski prestolnici postaja priljubljena postojanka.

Ščepec humorja tudi v gostinstvu ne škodi
Ste že kdaj slišali za štajersko paeljo, ki je v resnici kremni ričet s kranjsko klobaso? Ali pokusili krompirjeve luleke, kot radi po štajersko rečejo svaljkom, za sladko piko na i pa korenčkov kolač, ki bi se ga razveselil še zajček?! V baru in restavraciji Bro'Sis, ki se nahaja v središču Maribora, na Tyrševi ulici, jedilni list ni obsežen. Je pa začinjen s hudomušnostjo in čeprav nekatera imena jedi spominjajo na kuhinjo naših babic, je tukaj doma kulinarika, ki prestopa meje domačnosti in ponuja odkrivanje novih, kreativnih okusov. Tako bodo svaljki postreženi z omako staranega kozjega sira, jurčkovim konkasejem, radičem z mareličnim kisom in popraženimi lešniki. Zapostavljenega piščanca so spremenili v slastno »pečenko«, počasi pečena goveja lička s pirejem zelene, borovničevim »kompotom« in porovim džemom z rakitovcem pa postrežejo samo z žlico. Z njo v en grižljaj zajameš harmonijo okusov, ki poboža brbončice. 
»V teh resnih in nepredvidljivih časih ljudje potrebujemo tudi malo smeha in optimizma in zakaj ga našim gostom ne bi prinesli kar mi,« pravita sestra in brat, Anja in Rok Zebec. Morda ju je k temu vzpodbudila tudi preizkušnja, pred katero sta se znašla pred štirimi leti, ko je bilo vse pripravljeno, da končno uresničita svojo dolgoletno željo po odprtju lastnega lokala. »Po komaj petih dneh od otvoritve je država razglasila zaprtje gostinstva zaradi izbruha koronavirusa. To je vse obrnilo na glavo. Bila sva v šoku in se spraševala, kako bomo preživeli. Po ponovnem odprtju je kmalu sledilo drugo večmesečno popolno zaprtje. Takrat smo spremenili koncept, ki sva ga tako dolgo načrtovala in ga zdaj uresničujeva, ter začeli kuhati za dostavo na domove. Zgolj zato, da nismo čisto obupali. Vsi najini prihranki pa so šli za plače zaposlenih, ker jih nisva želela izgubiti. Ja, štartala sva iz minusa,« se zahtevnih začetkov spominja Anja... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 9/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Jurčkovo maslo s solnim cvetom
-Piščančji pate
-Krompirjevi "luleki" z jurčkovim konkasejem, omako iz staranega kozjega sira in radičem z mareličnim vinaigrettom
-File smuča na kolerabi s hrenom, grahom in spenjeno ribjo omako
-Piščanec s krompirjevim konfitom in gobami, čebulno omako in "parfumom" staranega sira
-Jabolčni zavitek z vaniljevim sladoledom in želodovo kavno redukcijo

Dodatne informacije:
Bro'Sis Bar & Restaurant, Tyrševa ulica 3, 2000 Maribor
https://brosis.si / info@brosis.si / 070-503 300

Deli na
12 / 2024
Restavracija A3, Grad Rajhenburg
KJER SI DOBRE JEDI IN POSAVSKA VINA PODAJAJO ROKO Z GRAJSKO ZGODOVINO  Na pečini, s katere se odpira pogled na široko in lenobno ovinkasto strugo reke Save in Brestanico, v svoji celovito obnovljeni podobi stoji grad Rajhenburg. V njem so nekoč trapisti izdelovali čokolado, likerje in sir ter pridelovali...
12 / 2024
BIC Ljubljana - nagrajene magdalenice in druge praznične sladice
Decembra v slaščičarskih delavnicah na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC) diši po prazničnih piškotih, pitah in poticah. Še vedno pa odmeva tudi uspešen nastop dijakov, bodočih slaščičark in slaščičarjev, na mednarodnem tekmovanju Interslast v Termah Tuhelj na Hrvaškem....
11 / 2024
Hotel Plesnik, Logarska dolina
SVEŽ VETER V JADRIH HOTELA PLESNIK Hotel Plesnik bo prihodnje leto praznoval tri desetletja delovanja od ponovne otvoritve in v jubilejno leto vstopa s pomembnimi novostmi in zagonom. Novi chef Tom Čopar je pod taktirko pionirja slovenske visoke kulinarike Janeza Bratovža zasnoval ponudbo, v kateri...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna