Objavili smo

Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor

09 / 2023

KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI
Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo znata začiniti še s humorjem, sproščenim vzdušjem in dobro glasbo, zato ni čudno, da Bro'Sis Bar & Restaurant v štajerski prestolnici postaja priljubljena postojanka.

Ščepec humorja tudi v gostinstvu ne škodi
Ste že kdaj slišali za štajersko paeljo, ki je v resnici kremni ričet s kranjsko klobaso? Ali pokusili krompirjeve luleke, kot radi po štajersko rečejo svaljkom, za sladko piko na i pa korenčkov kolač, ki bi se ga razveselil še zajček?! V baru in restavraciji Bro'Sis, ki se nahaja v središču Maribora, na Tyrševi ulici, jedilni list ni obsežen. Je pa začinjen s hudomušnostjo in čeprav nekatera imena jedi spominjajo na kuhinjo naših babic, je tukaj doma kulinarika, ki prestopa meje domačnosti in ponuja odkrivanje novih, kreativnih okusov. Tako bodo svaljki postreženi z omako staranega kozjega sira, jurčkovim konkasejem, radičem z mareličnim kisom in popraženimi lešniki. Zapostavljenega piščanca so spremenili v slastno »pečenko«, počasi pečena goveja lička s pirejem zelene, borovničevim »kompotom« in porovim džemom z rakitovcem pa postrežejo samo z žlico. Z njo v en grižljaj zajameš harmonijo okusov, ki poboža brbončice. 
»V teh resnih in nepredvidljivih časih ljudje potrebujemo tudi malo smeha in optimizma in zakaj ga našim gostom ne bi prinesli kar mi,« pravita sestra in brat, Anja in Rok Zebec. Morda ju je k temu vzpodbudila tudi preizkušnja, pred katero sta se znašla pred štirimi leti, ko je bilo vse pripravljeno, da končno uresničita svojo dolgoletno željo po odprtju lastnega lokala. »Po komaj petih dneh od otvoritve je država razglasila zaprtje gostinstva zaradi izbruha koronavirusa. To je vse obrnilo na glavo. Bila sva v šoku in se spraševala, kako bomo preživeli. Po ponovnem odprtju je kmalu sledilo drugo večmesečno popolno zaprtje. Takrat smo spremenili koncept, ki sva ga tako dolgo načrtovala in ga zdaj uresničujeva, ter začeli kuhati za dostavo na domove. Zgolj zato, da nismo čisto obupali. Vsi najini prihranki pa so šli za plače zaposlenih, ker jih nisva želela izgubiti. Ja, štartala sva iz minusa,« se zahtevnih začetkov spominja Anja... 

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 9/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Jurčkovo maslo s solnim cvetom
-Piščančji pate
-Krompirjevi "luleki" z jurčkovim konkasejem, omako iz staranega kozjega sira in radičem z mareličnim vinaigrettom
-File smuča na kolerabi s hrenom, grahom in spenjeno ribjo omako
-Piščanec s krompirjevim konfitom in gobami, čebulno omako in "parfumom" staranega sira
-Jabolčni zavitek z vaniljevim sladoledom in želodovo kavno redukcijo

Dodatne informacije:
Bro'Sis Bar & Restaurant, Tyrševa ulica 3, 2000 Maribor
https://brosis.si / info@brosis.si / 070-503 300

Deli na
05 / 2024
Majerija, Slap pri Vipavi
MAJERIJA JE URESNIČITEV NAJINIH SANJ Le streljaj od Vipave, v smeri proti vasi Slap, med vinogradi in sadovnjaki stoji domačija Majerija. Za topel sprejem v tej podeželski restavraciji, ki ima tudi deset dvoposteljnih prenočišč, skrbita zakonca Nataša in Matej Tomažič s hčerko Tanito in ostalimi...
05 / 2024
Turistična kmetija Puhan, Bogojina
KJER SO DOMA GORIČKE »OLIVE«, PREKMURSKA ŠUNKA IN HUDOMUŠNA VINA Simpatična mlada zakonca Katarina in Dorian Puhan Gjerkeš na obronkih Goričkega, med vinogradi in s pogledom na znamenito Plečnikovo cerkev v Bogojini ter le 5 km od Moravskih toplic, vodita Turistično kmetijo Puhan. S pomočjo...
05 / 2024
Srečko Koklič - poklicna pot v gostinski stroki je lahko lepa, raznolika in zanimiva!
Srečko Koklič je po osnovni izobrazbi kuhar in po duši gostinec. Toda velik del svoje delovne kariere je gostinski stroki posvetil skozi pedagoško delo in zadnjih 25 let v Turistično gostinski zbornici Slovenije. Dolga leta je bil gonilna sila pri organizaciji Gostinsko turističnih zborov Slovenije,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.