Objavili smo

Dober koktajl je kot cvet orhideje - barman Tomaž Fartek

12 / 2020

Koktajl mora biti eleganten, zapeljiv, malce skrivnosten, tudi eksotičen. Tako pravi 37-letni barman Tomaž Fartek, zato ni čudno, da je prav orhideja postala njegova priljubljena dekoracija in zaščitni znak. Z umetnostjo priprave koktajlov se ukvarja več kot dvajset let. Kot član Društva barmanov Slovenije in dvakratni državni prvak je nastopil tudi na dveh svetovnih barmanskih prvenstvih. In leta 2018 v Estoniji postal svetovni vice prvak v kategoriji aperitivnih koktajlov.

Rad pripravlja vse stile mešanih pijač, od nekdaj pa izstopa prav po njihovi okrasitvi in drugih posebnostih. Postregel jih je že v kozarcu iz ledu, na posebnih stojalih in podstavkih, z dodatkom dimljenja, infuzij in mangovega »kaviarja«, narejenega po principu molekularne kuhinje, s čokoladnimi ploščicami, limonsko travo, umetelno prepleteno z izrezljano sadno lupino, cvetovi. »Vem, da včasih hodim po tankem ledu. A če hočeš biti opazen, moraš izstopati,« v smehu pove Tomaž...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 12/2020. Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti za koktajle:
-Polnočni zmenek
-Vroči mucek
-Kavna kraljica
-Sladka orhideja

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.