Objavili smo

Gault&Millau Ljubljana, izbor za leto 2021

03 / 2021

NAJBOLJŠE LJUBLJANSKE RESTAVRACIJE IN TRGOVINE
Februarja je izšla druga izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana, združenega z Znakom ljubljanske kakovosti (LQ). Vanj so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki (tudi veganske prehrane), kraft pivovarji, priljubljena kulinarična zbirališča in kulinarični dogodki v Ljubljani.
In kdo so najboljši? Med restavracijami je največ, kar štiri kape, osvojila Restavracija Strelec (na fotografiji), po tri kape pa so osvojile restavracije Atelje, JB, Maxim, Cubo, As, Harfa in Grič. Najbolje ocenjene trgovine v Ljubljani so Dobrote Dolenjske, Le potica, Pivoljub, Juha studio keramika, Rifuzl, Fox boutique, Ika, Grajska vinoteka in hram, Porcelain Catbriyur, Piranske soline, Zakladi Slovenije in Kraševka.
Kljub zahtevnim razmeram zaradi pandemije, so se pri Turizmu Ljubljana odločili v sodelovanju z Gault&Millau Slovenija ponovno izvesti ocenjevanje, izdati vodnik in celo izpeljati podelitev plaket najboljšim gostincem. Podelitev, ki je bila doslej nepogrešljivi del sklepnega dogodka festivala November Gourmet Ljubljana, je tokrat zaradi aktualnih razmer potekala v prilagojeni obliki - plakete z znakom LQ 2021 je nagrajencem dostavil kar Jure Robežnik, ki je na svoj hudomušen način že v preteklih letih podeljeval priznanja Ljubljanska kakovost. Nagrajencem je na tablici zavrtel tudi posneto osebno čestitko župana MOL Zorana Jankovića in direktorice Turizma Ljubljana mag. Petre Stušek. Zabavni video si še vedno lahko ogledate na YouTube kanalu Visit Ljubljana.
Vodnik bo naprodaj v Turistično informacijskem centru Ljubljana, ko bo ta zopet odprt. O ostalih prodajnih mestih pa bodo obveščali na spletnih straneh Visit Ljubljana in Gourmet Ljubljana.

Članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
09 / 2021
Šunkarna in restavracija Kodila, Markišavci - chefa Boštjan Lačen in Daniel Sukič
V HIŠI PREKMURSKE ŠUNKE IN DRUGIH MESNIH DOBROT Družina Kodila je leta 2013 z novim kulinaričnim centrom, pod streho katerega so združene predelava in zorilnica mesa, trgovina in restavracija, še nadgradila svojo uspešno poslovno zgodbo. Šunkarna Kodila tako ni več le raj za ljubitelje mesnih...
09 / 2021
Norma 23, Ljubljana - chef Mickaël Alix
CRÊPES IN GALETTES Pod Plečnikovimi arkadami na glavni ljubljanski tržnici po novem pečejo palačinke s francoskim stilom! Zakonca Mateja Todić Curk in Predrag Todić sta se namreč odločila, da svojemu lokalu Norma 23 poleg imena (prej Grand Cafe Ljubljana) spremenita tudi vsebino in v glavno...
09 / 2021
Več kot le kulinarični pozdrav z Idrijskega
Ste vedeli, da se Idrija ponaša s kar nekaj presežki – drugim največjim rudnikom živega srebra na svetu, največjim lesenim pogonskim vodnim kolesom v Evropi (idrijski kamšt), najstarejšo neprekinjeno delujočo čipkarsko šolo na svetu, najstarejšim filmskim gledališčem v Evropi, v katerem...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.