Objavili smo

Gault&Millau Ljubljana, izbor za leto 2021

03 / 2021

NAJBOLJŠE LJUBLJANSKE RESTAVRACIJE IN TRGOVINE
Februarja je izšla druga izdaja vodnika Gault&Millau Ljubljana, združenega z Znakom ljubljanske kakovosti (LQ). Vanj so se poleg vrhunskih restavracij uvrstile tudi specializirane trgovine, izbrani hoteli, turistična kmetija, najboljši lokalni ponudniki (tudi veganske prehrane), kraft pivovarji, priljubljena kulinarična zbirališča in kulinarični dogodki v Ljubljani.
In kdo so najboljši? Med restavracijami je največ, kar štiri kape, osvojila Restavracija Strelec (na fotografiji), po tri kape pa so osvojile restavracije Atelje, JB, Maxim, Cubo, As, Harfa in Grič. Najbolje ocenjene trgovine v Ljubljani so Dobrote Dolenjske, Le potica, Pivoljub, Juha studio keramika, Rifuzl, Fox boutique, Ika, Grajska vinoteka in hram, Porcelain Catbriyur, Piranske soline, Zakladi Slovenije in Kraševka.
Kljub zahtevnim razmeram zaradi pandemije, so se pri Turizmu Ljubljana odločili v sodelovanju z Gault&Millau Slovenija ponovno izvesti ocenjevanje, izdati vodnik in celo izpeljati podelitev plaket najboljšim gostincem. Podelitev, ki je bila doslej nepogrešljivi del sklepnega dogodka festivala November Gourmet Ljubljana, je tokrat zaradi aktualnih razmer potekala v prilagojeni obliki - plakete z znakom LQ 2021 je nagrajencem dostavil kar Jure Robežnik, ki je na svoj hudomušen način že v preteklih letih podeljeval priznanja Ljubljanska kakovost. Nagrajencem je na tablici zavrtel tudi posneto osebno čestitko župana MOL Zorana Jankovića in direktorice Turizma Ljubljana mag. Petre Stušek. Zabavni video si še vedno lahko ogledate na YouTube kanalu Visit Ljubljana.
Vodnik bo naprodaj v Turistično informacijskem centru Ljubljana, ko bo ta zopet odprt. O ostalih prodajnih mestih pa bodo obveščali na spletnih straneh Visit Ljubljana in Gourmet Ljubljana.

Članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 3/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Foto: Peter Irman

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.