Tiskani izvod

Številka 3 / letnik 2021 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Koča na Kokoši, Lokev
Na Kokoš po razgled in velikonočne jedi

Predstavitev kulinarike chefa Matjaža Cotiča + velikonočni recepti:
-Kuhan pršut s hrenom in pirhi
-Domač beli kruh
-Žolca iz svinjskih nogic
-Bakalar s polento na dva načina
-Krompirjevi njoki s šparglji
-Divji prašič s pečeno zelenjavo, kuhano šalotko in omako z rozinami
-Kvašeni orehovi štruklji

Nonbiri – japonska kulinarika
Umetnost priprave sušija se začne pri rižu!

Predstavitev Nonbiri kulinarike + recepti chefa Ernesta Baraća:
-Sushi nigiri z zelenim čajem in solnim cvetom
-Miso juha
-Kakiage sestavljena tempura
-Nimono dušena zelenjava
-Miso mariniran losos

Čas je za zdrave korenčkove jedi

Recepti:
-Korenčkova juha z lečo in koriandrovim pestom
-Solata iz pečene zelenjave, čičerike in začimbne mešanice za'atar
-Sendvič s škarpeno, vloženo zelenjavo in pikantno majonezo
-Zelenjavne polpete s korenčkovim jogurtom
-Korenčkove kroglice z jogurtom tahini
-Korenčkove tortice z datljevo kremo

Idejnik

Najbolj inovativna živila leta 2021

Izvorno slovensko

znamka Idrija izbrano

V svetu začimb

+Recepta: 
-Velikonočni piškoti z limonino glazuro
-Kremni jajčni liker s kardamomom

Delodajalci in deloiskalci v gostinstvu

Zdaj je čas za zaposlitveni načrt!

Strokovna znanja dijakov

...so (in bodo) na preizkušnji!

Slaščičarstvo / pekarstvo
Velikonočno kvašeno pecivo (z naslovnice)

+Recepti:
-Velikonočni zajci, velikonočni piščančki, sladke pogačice
-Pletenka iz štirih pramenov in velikonočno gnezdo

Slaščičarstvo / pekarstvo

-Odlični pekovski izdelki 2021: Slovenija, dežela vrhunskega kruha
-Naši bralci kuhajo in pečejo
-Najboljši krof
 so izdelali na obali
-Kneippov krof

Dogodki

Izšel je vodnik Gault&Millau Ljubljana, Ustanovili Strokovni svet za gostinstvo in napisali odprto pismo predsedniku Vlade, Otvoritve: Posestvo Peterc, Kaos okusov, Gostilna Kunstelj

Najboljši sommelier 2021
Grega Repovž

O priznanju, potencialu modre frankinje in cvičku prihodnosti

V svetu pijač

Pijače slavnih in bogatih, 2. del, Kvarnerske avtohtone vinske posebnosti, Pri Vinakoper osvajajo Azijo, Rituali z napitki Franck

Nagradna igra

Kulinarična pomlad

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.