Objavili smo

Hotel in restavracija Pira, Hruševje

01 / 2024

BUTIČNI PODEŽELSKI HOTEL V ZALEDJU POSTOJNE

Postojnska podjetnika in gostinca Ana in Robert Čebokelj letos praznujeta 25-letnico Avio Puba in 10-letnico Kantine Pivka. Svoje bogate gostinske izkušnje sta nadgradila z novim izzivom na Notranjskem - prenovo več kot 300 let stare podeželske hiše, ene najstarejših v Hruševju. Ta je po popolni prenovi skupaj z novogradnjo, v kateri se nahaja restavracija odprtega tipa, lani odprla vrata kot butični Pira Hotel.

Letos 25 let Avio Puba in novi izzivi s posestvom Pira
V zadnjih letih se na slovenskem podeželju odpirajo butični turistični objekti, pravi mali, a v resnici veliki biseri, zgrajeni s posluhom za avtentičnost in krajino, povezovanje preteklosti s sedanjostjo ter obenem zazrtostjo v zeleno prihodnost. Eden takšnih je tudi Hotel in restavracija Pira, ki je prve goste sprejel lani, v začetku maja. Nahaja se v vasi Hruševje, ki je od Postojnske jame oddaljena malo manj kot deset kilometrov. Ko je bilo leta 2018 naprodaj posestvo s hišo (eno najstarejših v vasi, o čemer priča hišna številka 2) in skednjem, sta zakonca Ana in Robert Čebokelj začutila, da je to priložnost, na katero sta čakala ...

Restavracija kot zrno pire, v jedru katerega je kuhinja
Hotel in restavracijo Pira predstavljajo trije objekti, dva z namestitvenimi zmogljivostmi (Hiša Ajda in Vila Oreh) ter eden z Restavracijo Pira, ki je srce posestva in se nahaja v samostojnem na novo zgrajenem objektu. Vodenje kuhinje je zaupano mladi chefinji Neži Kobal, a nemalokrat jedi ustvarjata in preizkušata skupaj z Robertom. Neža je že kmalu po končani šoli za optika in steklarja ugotovila, da jo zanima kuhanje in se tega lotila kot samoukinja. Skozi delo v različnih, tudi priznanih slovenskih gostilnah, je pridobila znanje in izkušnje ter vztrajno napredovala. Najbolj uživa v pripravi hladnih predjedi, v izziv so ji sladice, v času korone se je posvetila peki kruha. Pirin jedilni list je kratek, vsega skupaj enajst jedi, ki pa so pripravljene iz dobrih in, če je le možno, lokalno pridelanih živil ter v skladu s sezono...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 1/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Hobotnica s pesino in sipino majonezo, granatnim jabolkom in pomarančo
-Kostanjeva kremna juha s cvetačo in praženimi lešniki
-Pesina rižota s trsko, motarjem, ohrovtom, pinjolami in kozjim sirom
-Svinjska potrebušina s pirejem zelene, brstičnim ohrovtom, kremo rdeče pese, okisano redkvico in omako teriyaki
-Čokoladni sufle s kokosom, borovnicami in malinami

Deli na
02 / 2024
Hotel Sabotin, Solkan
DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM! Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes...
02 / 2024
Restavracija Hong Kong 2, Moste pri Komendi
KITAJSKA RESTAVRACIJA, KI JE PREPRIČALA TUDI KULINARIČNE KRITIKE V restavraciji Hong Kong 2 v Mostah pri Komendi je dobro rezervirati mizo, saj je to ena tistih postojank ljubiteljev kitajske kuhinje, ki je skoraj vedno polno zasedena. Kakovost njene ponudbe in postrežbe je že pred leti prepoznal...
01 / 2024
Stara gostilna, Piran - chef Kristian Zule
SKRITI PIRANSKI KULINARIČNI IN VINSKI ZAKLADI   Le nekaj korakov od piranske promenade se v eni od uličic nahaja Stara gostilna, ki se je v zadnjih letih prelevila v »fine dining« restavracijo. V kuhinji je glavni Kristian Zule, najmlajši slovenski chef z Michelinovim priporočilom in mladi kuharski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.