Objavili smo

Hotel Sabotin, Solkan

02 / 2024

DOBRODOŠLI V HOTELU Z NAJDALJŠO TRADICIJO NA GORIŠKEM!

Hotel Sabotin v Solkanu, ki sodi pod okrilje skupine HIT, v letošnjem letu praznuje 70 let, odkar deluje pod tem imenom. Njegova zanimiva zgodovina je še veliko starejša in o tem bo pričala tudi razstava, ki jo pripravljajo ob jubileju. Danes Hotel Sabotin z restavracijo ne predstavlja le turističnega objekta, ampak je za domačine tudi pomembno kulturno in družabno srečevališče.

Hotel Sabotin je umeščen med Novo Gorico na eni strani ter grebenom Sabotin in Sveto Goro na drugi. Je tudi na poti v Goriška Brda ali Staro Gorico na drugi strani meje. Zato je odlično izhodišče za tiste, ki želijo raziskovati vinorodna Brda ali Vipavsko dolino, romarje, ki obiščejo Sveto goro, ljubitelje Soče, pohodništva in kolesarjenja. Hotel je kolesarjem prijazen, saj v njem poskrbijo za varno hrambo koles in tudi njihovo izposojo...
Za dobro počutje obiskovalcev skrbi vedno prijazna ekipa zaposlenih – od receptorjev (hotel ima 24 urno recepcijo), natakarjev in kuharjev. Chef Vasja Bernik je vodja kuhinje že deset let in prav v Sabotinu je pred 25 leti po končani gostinski šoli v Tolminu kot pripravnik stopil na kuharsko pot. Ekipa v kuhinji šteje sedem redno zaposlenih, saj med drugim dnevno pripravijo kar okoli 120 kosil. V jedilnem listu je med jedmi po naročilu mogoče najti tako nekaj med gosti priljubljene klasike, kot sta dunajski in ljubljanski zrezek ter pice, kot tudi hišne posebnosti, kot so ješprenjka, njoki in štruklji, ki jih sami izdelujejo. Med slednjimi je že dolgo znana Sabotinova hišna sladica - solkanski štruklji...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 2/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Junčji tatarski biftek v kozarcu s hišno brusketo
-Ješprenova mineštra z domačo klobaso
-Njoki s sukenskim regutom in panceto
-File postrvi z bučnim štrukljem in koprovo omako

-Jelenov hrbet v omaki s pirejem gomoljnic in zimsko solato
-Hišna sladica: solkanski štruklji

 

Deli na
06 / 2024
Restavracija Spargus, Špitalič - chef Andrej Smogavc
V NAJSTAREJŠI SLOVENSKI GOSTILNI NOVA ZGODBA, NOV CHEF IN NOVA VIZIJA Pravijo, da v dolini sv. Janeza Krstnika čas teče počasneje. Tukaj stoji mogočna Žička kartuzija, eden pomembnejših spomenikov srednjega veka v slovenskem prostoru in pomnik zgodovine življenja menihov. Le nekaj korakov...
06 / 2024
Gostilna in motel Pri Lešniku, Maribor
GOSTOLJUBNOST IN PRISTNI ŠTAJERSKI OKUSI ŽE OD LETA 1932 Na vzhodnem obrobju Maribora, v Brezju, stojita Gostilna in motel Pri Lešniku. Tukaj se še vedno zjutraj zamesi kruh, kuha prava goveja juha, počasi peče krača, postrežejo solato z vrta in v kozarec natočijo hišni bezgov sok. Tukaj natakarji...
06 / 2024
Turizem na podeželju do prepoznavnosti tudi s kolektivnimi znamkami
Teritorialne kolektivne blagovne znamke (TKBZ), vzpostavljene po modelu Izvorno slovensko, so postale pomembno gibalo razvoja slovenskega podeželja in njegovega gastronomskega turizma.Temeljijo na kratkih dobavnih poteh in vključujejo visokokakovostne lokalne izdelke, storitve in doživetja. O...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.