Objavili smo

Hotel The Amauris Vienna, Dunaj

04 / 2024

HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA

Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet tradicije s sodobnim razkošjem. Tukaj boste na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji vrhunske kulinarike, saj v restavraciji Glasswing ustvarja Alexandru Simon, eden najbolj perspektivnih mladih avstrijskih chefov.

Skriti zaklad sredi avstrijske prestolnice

Dunaj je mesto, ki je znano po svoji bogati zgodovini in čudoviti arhitekturi. Tega se še toliko bolj zaveš, ko se z restavriranim dvigalom iz leta 1901 (takrat prvim v mestu) popelješ v nadstropja s sobami v hotelu The Amauris Vienna. Ali ko se do njih povzpneš kar peš, po avtentično ohranjenem stopnišču iz 19. stoletja, ki mi ga je prijazno razkazala Laura Hütwohl, vodja prodaje in marketinga. Impozantna zgradba, v kateri od otvoritve februarja 2023 domuje ta butičen luksuzni hotel, je iz leta 1860. Pod skrbno prenovljeno zgodovinsko zunanjostjo notranjost skriva zanimiv preplet preteklosti in sodobnega razkošja. Vrhunski materiali in oprema, carrarski marmor – nekaj posebnega so tudi marmorna vhodna vrata v sobe, skrbno izbrane tapete z motivi mesta, originalne umetniške slike, stenske poslikave hrvaške umetnice, wellness, elegantna gourmet restavracija Glasswing ter Glasswing Bar & Bistro. Pravi skriti zaklad v samem srcu mesta, na slavni aveniji Ringstrasse, le dvesto metrov od znamenite Dunajske državne operne hiše in dvorane Musikverein! 

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.4/2024.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv hotela

Deli na
09 / 2024
Gostilna in hotel Kunst, Leskovec pri Krškem
KUNSTOVI TA MLADI NADALJUJEJO, V PONUDBI OSTAJATA GLAVNA KRŠKOPOLJEC IN KOPUN Čeprav na obrobju Krškega in v hotelskem delu s poudarkom na poslovnem turizmu, družinsko vodena Gostilna in hotel Kunst ter njegova ekipa živita in dihata z lokalnim okoljem in domačini. Tukaj so doma prijazen sprejem...
09 / 2024
Pri Baronu, Planica nad Framom
BARONOVA EKO IDILA NA POHORJU, PERMAKULTURNI VRT IN ZGODOVINSKE JEDI Na Turistični in ekološki kmetiji Pri Baronu se je v družini turistična dejavnost začela v sedemdesetih letih, ko je babica sedanjega gospodarja Borisa Uranjeka začela z dejavnostjo na Gertovi domačiji v isti vasi. Na zdajšnji...
09 / 2024
Pršut in teran – ambasadorja kraške gastronomije
Doc. dr. Stanislav Renčelj je priznan kot eden vodilnih slovenskih strokovnjakov na področju predelave in priprave suhih mesnin. Svoje bogato znanje in izkušnje je uspešno prenašal v številna podjetja. Obenem je avtor več kot 50 knjig na temo suhih mesnin in slovenske kulinarične dediščine,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna