Objavili smo

Izvorno slovensko - Dobrote Dolenjske

11 / 2020

IDENTITETA, PRISTNOST IN SLEDLJIVOST IZDELKOV - ODLIČNOST Z DOLENJSKE!
Pod kolektivno blagovno znamko (krajše KBZ) Dobrote Dolenjske, katere lastnik in upravljavec je Zavod Dobrote Dolenjske, je danes povezanih 73 certificiranih ponudnikov, in sicer kmetov, vinarjev, čebelarjev, lokalnih pridelovalcev in predelovalcev, ponudnikov gostinskih prehrambnih in nastanitvenih storitev ter vodenih doživetij z območja celotne Dolenjske. Certifikat KBZ Dobrote Dolenjske nosi več kot 455 različnih izdelkov, storitev in doživetij. Po besedah prof. dr. Janeza Bogataja gre za eno najbolj sistemsko urejenih in razvejanih blagovnih znamk v Sloveniji.

KBZ Dobrote Dolenjske je nastala leta 2014 iz potrebe po zagotavljanju prepoznavne in visokokakovostne ponudbe z Dolenjske. Kljub izrazito podeželskemu območju, kmetje večinoma niso bili registrirani za dopolnilne dejavnosti predelave živil, za katera pa je bilo na trgu veliko povpraševanje. Lastniki KBZ so želeli izkoristiti velik potencial Dolenjske, ki izhaja iz narave, vegetacijskih danosti, tradicije kmetovanja in predelave živil in gradiv ter človeka, Dolenjca, ki je navajen trdega dela in dobre hrane ob rujni kapljici. Tako so iz kakovostnih, vendar redko uporabljenih živil in gradiv ter lokalnih zgodb, s pomočjo vrhunskih strokovnjakov razvili nove produkte z visoko lokalno dodano vrednostjo, kvaliteto in močno sporočilno zgodbo. Z razvojem celostne vizualne podobe certificirane ponudbe, z novimi inovativnimi prodajnimi mesti (prodajne kredence, stojala za žganje, marmelade in čaji v nastanitvenih obratih, spletna trgovina, mobilna prodajalna) in ustrezno promocijo so dosegli turistično prepoznavnost dolenjske regije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Dobrote Dolenjske

Deli na
11 / 2020
Gostilna pri Mari, Kamnik pod Krimom
ŠPELA IN RENE SE NISTA ODPOVEDALA TRADICIJI!  Gostilna pri Mari je znana po pohani piški, krači, pečeni v krušni peči, svinjskih rebrcih, dušenih v belem vinu z medom in žajbljem, za martinovo tudi po pečeni rački. Rene in Špela Šuc, brat in sestra ter tretja generacija družinske gostilne,...
11 / 2020
Gostilna Termika, Ozeljan - chefa Erik Batagelj in Ivan Ilievski
VZGON VETRA, IDEJ, OBLIK IN OKUSOV Zakonca Aleksander Mladovan in Martina Logar Mladovan sta skupno življenjsko in poslovno zgodbo začela pisati pred malo več kot desetletjem. Svoja znanja in izkušnje s področij turizma in gostinstva sta povezala v idejo o prvem vipavskem resortu. Za začetek...
11 / 2020
Čas je za jedi s sirom
10 HITRIH IN SLASTNIH JEDI S SIROM Od svežih do staranih, mehkih in trdih, narejenih iz različnih vrst mleka, do takih s plemenito plesnijo ali dodanimi začimbami - bogata izbira na našem tržišču razveseljuje ljubitelje sirov skozi celo leto. Postrežemo jih lahko samostojno ali z njimi obogatimo...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.