Objavili smo

Izvorno slovensko - Dobrote Dolenjske

11 / 2020

IDENTITETA, PRISTNOST IN SLEDLJIVOST IZDELKOV - ODLIČNOST Z DOLENJSKE!
Pod kolektivno blagovno znamko (krajše KBZ) Dobrote Dolenjske, katere lastnik in upravljavec je Zavod Dobrote Dolenjske, je danes povezanih 73 certificiranih ponudnikov, in sicer kmetov, vinarjev, čebelarjev, lokalnih pridelovalcev in predelovalcev, ponudnikov gostinskih prehrambnih in nastanitvenih storitev ter vodenih doživetij z območja celotne Dolenjske. Certifikat KBZ Dobrote Dolenjske nosi več kot 455 različnih izdelkov, storitev in doživetij. Po besedah prof. dr. Janeza Bogataja gre za eno najbolj sistemsko urejenih in razvejanih blagovnih znamk v Sloveniji.

KBZ Dobrote Dolenjske je nastala leta 2014 iz potrebe po zagotavljanju prepoznavne in visokokakovostne ponudbe z Dolenjske. Kljub izrazito podeželskemu območju, kmetje večinoma niso bili registrirani za dopolnilne dejavnosti predelave živil, za katera pa je bilo na trgu veliko povpraševanje. Lastniki KBZ so želeli izkoristiti velik potencial Dolenjske, ki izhaja iz narave, vegetacijskih danosti, tradicije kmetovanja in predelave živil in gradiv ter človeka, Dolenjca, ki je navajen trdega dela in dobre hrane ob rujni kapljici. Tako so iz kakovostnih, vendar redko uporabljenih živil in gradiv ter lokalnih zgodb, s pomočjo vrhunskih strokovnjakov razvili nove produkte z visoko lokalno dodano vrednostjo, kvaliteto in močno sporočilno zgodbo. Z razvojem celostne vizualne podobe certificirane ponudbe, z novimi inovativnimi prodajnimi mesti (prodajne kredence, stojala za žganje, marmelade in čaji v nastanitvenih obratih, spletna trgovina, mobilna prodajalna) in ustrezno promocijo so dosegli turistično prepoznavnost dolenjske regije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 11/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: dr Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: arhiv Dobrote Dolenjske

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.