Objavili smo

Izvorno slovensko - Sevnica Premium

04 / 2021

NAJPREJ DOLOČILI STRATEGIJO RAZVOJA TURIZMA
Skrbno in strogo izbrana ponudba znamke Sevnica Premium je osredotočena na lokalni izvor in zgodbe, dediščino in novodobne pristope v prehrani, gostinski ponudbi, rokodelski ustvarjalnosti, turizmu… Vse to zagotavlja in potrjuje odličnost izdelkov in storitev, kar je izjemna podlaga za pristne izkušnje domačinov ter obiskovalcev območja ob reki Savi ter bližnjih gričih. 

Lastnik Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium je Občina Sevnica, ki je pristopila k sistemu znamčenja s KBZ v letu 2019. Sistem je nastal kot prvi ukrep strateškega dokumenta »Strategija razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019-2024«, ki ga je skupaj z deležniki oblikovala Fakulteta za turizem Univerze Maribor s sedežem v Brežicah. Nad podobo in razvojem znamčenja s kolektivno znamko Sevnica Premium bdi Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica (KŠTM Sevnica). 
S certifikatom Sevnica Premium se trenutno lahko pohvali 23 ponudnikov v štirih kategorijah, in sicer: 1. kakovostni pridelki in živilski izdelki, 2. vrhunske hišne jedi, ki gradijo na bogati kulinarični piramidi območja, 3. rokodelski izdelki, 4. Hiša gastronomije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2021.  Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Dean Duboković

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.