Objavili smo

Izvorno slovensko - Sevnica Premium

04 / 2021

NAJPREJ DOLOČILI STRATEGIJO RAZVOJA TURIZMA
Skrbno in strogo izbrana ponudba znamke Sevnica Premium je osredotočena na lokalni izvor in zgodbe, dediščino in novodobne pristope v prehrani, gostinski ponudbi, rokodelski ustvarjalnosti, turizmu… Vse to zagotavlja in potrjuje odličnost izdelkov in storitev, kar je izjemna podlaga za pristne izkušnje domačinov ter obiskovalcev območja ob reki Savi ter bližnjih gričih. 

Lastnik Kolektivne blagovne znamke Sevnica Premium je Občina Sevnica, ki je pristopila k sistemu znamčenja s KBZ v letu 2019. Sistem je nastal kot prvi ukrep strateškega dokumenta »Strategija razvoja turizma v občini Sevnica za obdobje 2019-2024«, ki ga je skupaj z deležniki oblikovala Fakulteta za turizem Univerze Maribor s sedežem v Brežicah. Nad podobo in razvojem znamčenja s kolektivno znamko Sevnica Premium bdi Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinsko dejavnost Sevnica (KŠTM Sevnica). 
S certifikatom Sevnica Premium se trenutno lahko pohvali 23 ponudnikov v štirih kategorijah, in sicer: 1. kakovostni pridelki in živilski izdelki, 2. vrhunske hišne jedi, ki gradijo na bogati kulinarični piramidi območja, 3. rokodelski izdelki, 4. Hiša gastronomije...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 4/2021.  Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: dr. Tanja Lešnik Štuhec (ProVITAL d.o.o.)  Foto: Dean Duboković

Deli na
07 / 2021
Gostilna Jež, Jagnjenica pri Radečah - chef Rok Martinčič
TAKO DOMAČE, A VENDAR ZAPELJIVO DRUGAČE!  V Posavju, le nekaj kilometrov pred Radečami, se razteza vas z nenavadnim imenom Jagnjenica. Stari zapisi ga omenjajo že leta 1351, od kod izvira, pa ni čisto jasno. In prav tukaj stoji domača Gostilna Jež, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo....
07 / 2021
Hotel in restavracija Lipa, Kranjska Gora
ZA LJUBITELJE NARAVE IN MIRU, A TUDI KULINARIČNEGA RAZVAJANJA! Butični družinski hotel Lipa v Kranjski Gori, ki ga vodita dve generaciji družine Perkolič, je po prenovi leta 2015 zasijal v novi podobi. Od nekdaj je Lipa znana tudi kot restavracija, ki s kulinaričnim in vinskim izborom ter postrežbo...
07 / 2021
Čas je za kokos
KOKOS, TROPSKI RAJ V DOMAČI KUHINJI Ste se že kdaj ujeli, da sanjarite o počitnicah, nekje daleč v tropih, kjer se na plaži v vetrcu nežno zibajo kokosove palme? Na njih pa kokosovi orehi, ki se predvsem v tajski, vietnamski in indijski kuhinji uporabljajo že stoletja. Kokosovo mleko je v azijski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.