Objavili smo

Jagode so zakon - Šolski center Velenje

05 / 2020

Pandemija je v šole prinesla nepričakovane spremembe in učenje na daljavo preko računalnika ali drugih medijev je za nekaj časa postalo stalnica. Še posebej velik izziv to predstavlja za srednje strokovne šole, ki poučujejo za poklice v gostinstvu. Kako učiti dijake kuhanja in strežbe na daljavo? Z veliko volje in pozitivne energije je tudi to mogoče, odgovarjajo na Šoli za storitvene dejavnosti na Šolskem centru Velenje.

Čeprav je vrvež na šolskih hodnikih potihnil že sredi šolskega leta, se je pestro dogajanje poučevanja in učenja preselilo na splet in družbena omrežja. In če je kdo zasledil posnetek, kako pripraviti slastne pirine jagodne cmoke na kanalu Youtube, se ni zmotil, da ga je posnela simpatična in vedno aktivna profesorica kuharstva in strežbe Simona Pompe s Šolskega centra Velenje – Šole za storitvene dejavnosti. »V času epidemije korona virusa je bil velik izziv za vse nas, tako dijake kot tudi učitelje in vodstvo šole, da najdemo način, kako organizirati pouk preko računalnika. Tako sem pri predmetu gastronomije, ki ga poučujem, zasledila izjemno navdušenje dijakov, ko so mi od doma redno pošiljali svoje naloge, recepture in fotografije pripravljenih jedi ter pogrinjkov. Tako sem se odločila, da jih motiviram tudi s tem, da postopek priprave nekaterih jedi posnamem in objavim na svojem Youtube kanalu,« je povedala Simona Pompe... 
Posebej za revijo Pet zvezdic je pripravila nekaj jagodnih sladic, za katere navdih črpa iz bogate družinske gastronomske dediščine, na katero je zelo ponosna.

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Recepture in foto: Simona Pompe

Recepti:
- Jagode s skuto in medeno proseno kašo
- Najboljši pirini cmoki s skuto in jagodami
- Štruklji iz ajdove in pirine moke z jagodami
- Torta iz prosene kaše z jagodami
- Hitra sladica v kozarcu: čokoladna krema z jagodno peno in smetano

Deli na
07 / 2020
Gostilna Mahorčič, Rodik - chefinja Ksenija Krajšek Mahorčič
KJER BRKINI POLJUBIJO KRAS IN PRETEKLOST NAVDIHUJE SEDANJOST Družinska Gostilna Mahorčič v Rodiku ima dolgo tradicijo. Pred približno desetimi leti sta jo v samostojno vodenje prevzela simpatična zakonca, Martin Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, on sommelier 3. stopnje in ona chefinja....
07 / 2020
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
ZA STRASTNE MESOJEDCE IN LJUBITELJE ŽARA Gostilna in pivnica Stari pisker v starem mestnem jedru Celja je raj za ljubitelje mesnih jedi z žara. Od navdihujočih rebrc, burgerjev in steakov do svežih jastogov in ostrig – za vsak okus nekaj! Brata Aljaž in Iztok Žilnik sta v gostinstvo stopila...
07 / 2020
Paninski dom na Kofcah - Moji štruklji Slovenije
ŠTRUKLJI, USPEŠNICA NA PLANINI IN V MESTU! Zgodba štrukljev družine Vogelnik in blagovne znamke Moji štruklji Slovenije se je začela pisati leta 2005 s ponudbo v planinski koči na Kofcah, Naj planinski koči leta 2019 in priljubljeni izletniški točki nad Tržičem. Nato pa uspešno nadaljevala...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.