Objavili smo
05 / 2020
Pandemija je v šole prinesla nepričakovane spremembe in učenje na daljavo preko računalnika ali drugih medijev je za nekaj časa postalo stalnica. Še posebej velik izziv to predstavlja za srednje strokovne šole, ki poučujejo za poklice v gostinstvu. Kako učiti dijake kuhanja in strežbe na daljavo? Z veliko volje in pozitivne energije je tudi to mogoče, odgovarjajo na Šoli za storitvene dejavnosti na Šolskem centru Velenje.
Čeprav je vrvež na šolskih hodnikih potihnil že sredi šolskega leta, se je pestro dogajanje poučevanja in učenja preselilo na splet in družbena omrežja. In če je kdo zasledil posnetek, kako pripraviti slastne pirine jagodne cmoke na kanalu Youtube, se ni zmotil, da ga je posnela simpatična in vedno aktivna profesorica kuharstva in strežbe Simona Pompe s Šolskega centra Velenje – Šole za storitvene dejavnosti. »V času epidemije korona virusa je bil velik izziv za vse nas, tako dijake kot tudi učitelje in vodstvo šole, da najdemo način, kako organizirati pouk preko računalnika. Tako sem pri predmetu gastronomije, ki ga poučujem, zasledila izjemno navdušenje dijakov, ko so mi od doma redno pošiljali svoje naloge, recepture in fotografije pripravljenih jedi ter pogrinjkov. Tako sem se odločila, da jih motiviram tudi s tem, da postopek priprave nekaterih jedi posnamem in objavim na svojem Youtube kanalu,« je povedala Simona Pompe...
Posebej za revijo Pet zvezdic je pripravila nekaj jagodnih sladic, za katere navdih črpa iz bogate družinske gastronomske dediščine, na katero je zelo ponosna.
Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020. Kupi izvod / Letna naročnina
Recepture in foto: Simona Pompe
Recepti:
- Jagode s skuto in medeno proseno kašo
- Najboljši pirini cmoki s skuto in jagodami
- Štruklji iz ajdove in pirine moke z jagodami
- Torta iz prosene kaše z jagodami
- Hitra sladica v kozarcu: čokoladna krema z jagodno peno in smetano