Objavili smo

Jagode so zakon - Šolski center Velenje

05 / 2020

Pandemija je v šole prinesla nepričakovane spremembe in učenje na daljavo preko računalnika ali drugih medijev je za nekaj časa postalo stalnica. Še posebej velik izziv to predstavlja za srednje strokovne šole, ki poučujejo za poklice v gostinstvu. Kako učiti dijake kuhanja in strežbe na daljavo? Z veliko volje in pozitivne energije je tudi to mogoče, odgovarjajo na Šoli za storitvene dejavnosti na Šolskem centru Velenje.

Čeprav je vrvež na šolskih hodnikih potihnil že sredi šolskega leta, se je pestro dogajanje poučevanja in učenja preselilo na splet in družbena omrežja. In če je kdo zasledil posnetek, kako pripraviti slastne pirine jagodne cmoke na kanalu Youtube, se ni zmotil, da ga je posnela simpatična in vedno aktivna profesorica kuharstva in strežbe Simona Pompe s Šolskega centra Velenje – Šole za storitvene dejavnosti. »V času epidemije korona virusa je bil velik izziv za vse nas, tako dijake kot tudi učitelje in vodstvo šole, da najdemo način, kako organizirati pouk preko računalnika. Tako sem pri predmetu gastronomije, ki ga poučujem, zasledila izjemno navdušenje dijakov, ko so mi od doma redno pošiljali svoje naloge, recepture in fotografije pripravljenih jedi ter pogrinjkov. Tako sem se odločila, da jih motiviram tudi s tem, da postopek priprave nekaterih jedi posnamem in objavim na svojem Youtube kanalu,« je povedala Simona Pompe... 
Posebej za revijo Pet zvezdic je pripravila nekaj jagodnih sladic, za katere navdih črpa iz bogate družinske gastronomske dediščine, na katero je zelo ponosna.

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Recepture in foto: Simona Pompe

Recepti:
- Jagode s skuto in medeno proseno kašo
- Najboljši pirini cmoki s skuto in jagodami
- Štruklji iz ajdove in pirine moke z jagodami
- Torta iz prosene kaše z jagodami
- Hitra sladica v kozarcu: čokoladna krema z jagodno peno in smetano

Deli na
06 / 2024
Restavracija Spargus, Špitalič - chef Andrej Smogavc
V NAJSTAREJŠI SLOVENSKI GOSTILNI NOVA ZGODBA, NOV CHEF IN NOVA VIZIJA Pravijo, da v dolini sv. Janeza Krstnika čas teče počasneje. Tukaj stoji mogočna Žička kartuzija, eden pomembnejših spomenikov srednjega veka v slovenskem prostoru in pomnik zgodovine življenja menihov. Le nekaj korakov...
06 / 2024
Gostilna in motel Pri Lešniku, Maribor
GOSTOLJUBNOST IN PRISTNI ŠTAJERSKI OKUSI ŽE OD LETA 1932 Na vzhodnem obrobju Maribora, v Brezju, stojita Gostilna in motel Pri Lešniku. Tukaj se še vedno zjutraj zamesi kruh, kuha prava goveja juha, počasi peče krača, postrežejo solato z vrta in v kozarec natočijo hišni bezgov sok. Tukaj natakarji...
06 / 2024
Turizem na podeželju do prepoznavnosti tudi s kolektivnimi znamkami
Teritorialne kolektivne blagovne znamke (TKBZ), vzpostavljene po modelu Izvorno slovensko, so postale pomembno gibalo razvoja slovenskega podeželja in njegovega gastronomskega turizma.Temeljijo na kratkih dobavnih poteh in vključujejo visokokakovostne lokalne izdelke, storitve in doživetja. O...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.