Objavili smo

Jagode so zakon - Šolski center Velenje

05 / 2020

Pandemija je v šole prinesla nepričakovane spremembe in učenje na daljavo preko računalnika ali drugih medijev je za nekaj časa postalo stalnica. Še posebej velik izziv to predstavlja za srednje strokovne šole, ki poučujejo za poklice v gostinstvu. Kako učiti dijake kuhanja in strežbe na daljavo? Z veliko volje in pozitivne energije je tudi to mogoče, odgovarjajo na Šoli za storitvene dejavnosti na Šolskem centru Velenje.

Čeprav je vrvež na šolskih hodnikih potihnil že sredi šolskega leta, se je pestro dogajanje poučevanja in učenja preselilo na splet in družbena omrežja. In če je kdo zasledil posnetek, kako pripraviti slastne pirine jagodne cmoke na kanalu Youtube, se ni zmotil, da ga je posnela simpatična in vedno aktivna profesorica kuharstva in strežbe Simona Pompe s Šolskega centra Velenje – Šole za storitvene dejavnosti. »V času epidemije korona virusa je bil velik izziv za vse nas, tako dijake kot tudi učitelje in vodstvo šole, da najdemo način, kako organizirati pouk preko računalnika. Tako sem pri predmetu gastronomije, ki ga poučujem, zasledila izjemno navdušenje dijakov, ko so mi od doma redno pošiljali svoje naloge, recepture in fotografije pripravljenih jedi ter pogrinjkov. Tako sem se odločila, da jih motiviram tudi s tem, da postopek priprave nekaterih jedi posnamem in objavim na svojem Youtube kanalu,« je povedala Simona Pompe... 
Posebej za revijo Pet zvezdic je pripravila nekaj jagodnih sladic, za katere navdih črpa iz bogate družinske gastronomske dediščine, na katero je zelo ponosna.

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Recepture in foto: Simona Pompe

Recepti:
- Jagode s skuto in medeno proseno kašo
- Najboljši pirini cmoki s skuto in jagodami
- Štruklji iz ajdove in pirine moke z jagodami
- Torta iz prosene kaše z jagodami
- Hitra sladica v kozarcu: čokoladna krema z jagodno peno in smetano

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Izvorno slovensko - Bohinjsko, From Bohinj
ZGODBE, V KATERIH STA UJETA BOHINJSKO SRCE IN DUŠA Bohinjci so odgovorni, trmasti in dosledni ljudje. Izklesala jih je dolga era železarstva pa tudi oddaljenost od udobja urbanega okolja. Že stoletja se borijo s težkimi pogoji življenja v gorskem alpskem prostoru, ki ohranjen, kot je, dokazuje,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.