Objavili smo

Kolektivna blagovna znamka Belokranjsko

06 / 2023

TUDI BELA KRAJINA IMA SVOJO KOLEKTIVNO BLAGOVNO ZNAMKO
Deležniki z območja Bele krajine so prepoznali nujnost nadgradnje dosedanjega delovanja, in sicer z vzpostavitvijo kolektivne blagovne znamke Belokranjsko. Na prvi presoji je 39 ponudnikov, med njimi 6 gostinskih, prejelo certifikat za 100 svojih izdelkov in jedi.

POVEZOVANJE PONUDNIKOV IN ZAGOTAVLJANJE KAKOVOSTI
Kolektivna blagovna znamka Belokranjsko (krajše KBZ Belokranjsko) je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko, na podlagi katerega so bile že vzpostavljene znamke Srce Slovenije, Dobrote Dolenjske, Bohinjsko, Okusi Rogle in druge. Lastnik in upravljalec znamke je JZ Razvojno informacijski center Bela krajina, kjer verjamejo, da bo z vzpostavitvijo sistema certificiranja in celostne grafične podobe omogočeno povezovanje belokranjskih ponudnikov in zagotavljanje kvalitete izdelkov. Prav tako pa se bodo odprli novi trženjski kanali s pomočjo prodajno promocijskih centrov, spleta in logističnega centra. Vse to bo vodilo k večji prepoznavnosti belokranjske kulinarike, rokodelstva, lokalne samooskrbe in v naslednjih fazah tudi nastanitev ter turističnih produktov.
KBZ Belokranjsko je znamka, ki predstavlja izvrstno, sonaravno pridelano, predelano, izdelano ali ponujeno lokalno ponudbo destinacije Bela krajina. Pod njenim okriljem se predstavljajo s strani strokovne komisije certificirani pridelki, živilski in rokodelski izdelki ter jedi in pijače, postrežene na gostinski način ...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 6/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: RIC Bela krajina (zanj Samo Flajnik)  Foto: arhiv RIC Bela krajina

Deli na
09 / 2023
Bro'Sis Bar & Restaurant, Maribor
KO SESTRA IN BRAT ZDRUŽITA MOČI, SE BRO'SIS RODI Gostinska zgodba, ki jo v Mariboru pišeta Anja in Rok Zebec, sestra in brat, dokazuje dvoje – da se tudi v težkih časih lahko rodijo dobre stvari in da obstajajo mladi, ki jih delo v kuhinji in strežbi zelo veseli. Okusno hrano in prijazno postrežbo...
09 / 2023
Bistro Štorja, Postojna
NOVE ZGODBE IN OKUSI MED GOZDOM IN MORJEM Zakonca Marko in Anja Stanković, chef in slaščičarka, pravita, da želita z Bistrojem Štorja postaviti Postojno na kulinarični zemljevid Slovenije. Da bi se domači in tuji gostje v njej ustavljali ne le zaradi Postojnske jame, ampak tudi vrhunske kulinarične...
09 / 2023
Miralem Junuzović, Najboljši natakar / sommelier 2023
VČASIH POZABLJAMO, KAJ JE NAŠA PRVA NALOGA - DA SE GOST POČUTI DOBRO! Pri gastronomskem vodniku Gault&Millau Slovenija želijo doprinesti k dvigu ugleda in zanimanja mladih za poklic natakar, zato vsako leto podelijo tudi posebno nagrado Najboljši natakar / sommelier. Letos je šel prestižni...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.