Objavili smo

Mladi vinar Slovenije 2021 je Andrej Erzetič

02 / 2021

Konec januarja se je odvila težko pričakovana spletna razglasitev zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020, ki sta ga v partnerstvu že osmič zapovrstjo organizirala Vinski univerzum in Lidl Slovenija. Nanj se je prijavilo kar 36 vinarjev s 54 vzorci vina. Natečaj je potekal v nekoliko prenovljeni obliki. Tako je tokrat o zmagovalcu poleg strokovne komisije, katere seštevek točk je predstavljal 80% končne ocene, prvič odločal tudi »glas ljudstva« (20% končne ocene), organiziran v sodelovanju z vinskim klubom Zgodbe o vinu. 
Med tremi superfinalisti, zmagovalci posameznih kategorij (peneče, belo in rdeče vino), si je naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« priboril 28-letni Andrej Erzetič (Vina Erzetič) iz Višnjevika v Goriških Brdih. To mu je uspelo s svežim in zaokroženim rdečim vinom Don letnika 2017. Gre za zvrst merlota in cabernet sauvignona, ki je leto dni zorela v sodih. Zmagovalno vino je prejelo najvišjo oceno tako s strani strokovne komisije kot glasu ljudstva. Andreju je z zmago pripadla tudi glavna nagrada – od marca naprej bo Don naprodaj v vseh 61 Lidlovih trgovinah po Sloveniji. 
Andrej Erzetič je že od mladih nog vpet v družinski posel. Po končanem šolanju s področja vinarstva in vinogradništva, se je po izkušnje in znanje odpravil še v Luksemburg. Leto dni po vrnitvi pa je javnosti že predstavil svoje prvo, samostojno pridelano vino, penino Sentio 2012.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhivi mladih vinarjev in Vinskega univerzuma

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
09 / 2021
Šunkarna in restavracija Kodila, Markišavci - chefa Boštjan Lačen in Daniel Sukič
V HIŠI PREKMURSKE ŠUNKE IN DRUGIH MESNIH DOBROT Družina Kodila je leta 2013 z novim kulinaričnim centrom, pod streho katerega so združene predelava in zorilnica mesa, trgovina in restavracija, še nadgradila svojo uspešno poslovno zgodbo. Šunkarna Kodila tako ni več le raj za ljubitelje mesnih...
09 / 2021
Norma 23, Ljubljana - chef Mickaël Alix
CRÊPES IN GALETTES Pod Plečnikovimi arkadami na glavni ljubljanski tržnici po novem pečejo palačinke s francoskim stilom! Zakonca Mateja Todić Curk in Predrag Todić sta se namreč odločila, da svojemu lokalu Norma 23 poleg imena (prej Grand Cafe Ljubljana) spremenita tudi vsebino in v glavno...
09 / 2021
Več kot le kulinarični pozdrav z Idrijskega
Ste vedeli, da se Idrija ponaša s kar nekaj presežki – drugim največjim rudnikom živega srebra na svetu, največjim lesenim pogonskim vodnim kolesom v Evropi (idrijski kamšt), najstarejšo neprekinjeno delujočo čipkarsko šolo na svetu, najstarejšim filmskim gledališčem v Evropi, v katerem...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.