Objavili smo

Mladi vinar Slovenije 2021 je Andrej Erzetič

02 / 2021

Konec januarja se je odvila težko pričakovana spletna razglasitev zmagovalca natečaja Mladi vinar Slovenije 2020, ki sta ga v partnerstvu že osmič zapovrstjo organizirala Vinski univerzum in Lidl Slovenija. Nanj se je prijavilo kar 36 vinarjev s 54 vzorci vina. Natečaj je potekal v nekoliko prenovljeni obliki. Tako je tokrat o zmagovalcu poleg strokovne komisije, katere seštevek točk je predstavljal 80% končne ocene, prvič odločal tudi »glas ljudstva« (20% končne ocene), organiziran v sodelovanju z vinskim klubom Zgodbe o vinu. 
Med tremi superfinalisti, zmagovalci posameznih kategorij (peneče, belo in rdeče vino), si je naziv »Mladi vinar Slovenije 2020« priboril 28-letni Andrej Erzetič (Vina Erzetič) iz Višnjevika v Goriških Brdih. To mu je uspelo s svežim in zaokroženim rdečim vinom Don letnika 2017. Gre za zvrst merlota in cabernet sauvignona, ki je leto dni zorela v sodih. Zmagovalno vino je prejelo najvišjo oceno tako s strani strokovne komisije kot glasu ljudstva. Andreju je z zmago pripadla tudi glavna nagrada – od marca naprej bo Don naprodaj v vseh 61 Lidlovih trgovinah po Sloveniji. 
Andrej Erzetič je že od mladih nog vpet v družinski posel. Po končanem šolanju s področja vinarstva in vinogradništva, se je po izkušnje in znanje odpravil še v Luksemburg. Leto dni po vrnitvi pa je javnosti že predstavil svoje prvo, samostojno pridelano vino, penino Sentio 2012.

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2021.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhivi mladih vinarjev in Vinskega univerzuma

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: "PREKOMERNO PITJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!"

Deli na
06 / 2021
Hotel & bistro Linhart, Radovljica - chef Uroš Štefelin
TUDI V LINHARTU LOKALNE SESTAVINE IN GORENJSKA TRADICIJA  Uroš Štefelin je med kolegi znan kot prijazen in dobrovoljen, vedno pripravljen priskočiti na pomoč in deliti svoje kuharsko znanje, tudi otrokom. Je velik zagovornik povezovanja, lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev ter slovenske kuhinje....
06 / 2021
Fink & Situla, Novo mesto - chef Damjan Fink
URBANO, BREZGLUTENSKO IN Z JAPONSKIM PRIDIHOM Ja, prav ste prebrali – natančno takšna je restavracija Fink & Situla, ki se je pred letom dni odprla v peš coni na Glavnem trgu v Novem mestu. Njeno srčno zgodbo pišeta zakonca in izkušena gostinca Damjan in Tanja Fink, on priznan chef in...
06 / 2021
Zeliščna kmetija Rogelja, Kras
ZELIŠČA GOVORIJO, ČE JIM ZNAŠ PRISLUHNITI Magda Rogelja ima posluh za naravo in njena velika ljubezen so zelišča. Na Zeliščni kmetiji Rogelja na Krasu jih goji blizu osemdeset, iz katerih skupaj z divje rastočimi pripravlja mešanice čajev in druge pripravke. Z njimi pomaga ljudem do boljšega...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.