Objavili smo

Potep po Franciji

04 / 2021

FRANCOSKA KLASIKA ZA VSAK DAN
Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 2010 tradicionalni večhodni francoski obrok in njegovo postrežbo uvrstila na seznam svetovne kulturne dediščine. To je bil prvi primer, da je bila na seznam uvrščena gastronomija, kar pomeni veliko priznanje francoski kulinariki. A čeprav je vsaka stvar dobro premišljena, pa naj gre izbiro sestavin, pripravo jedi z uporabo različnih kuharskih tehnik, umetelno postrežbo ali spajanje hrane z vinom, se lahko s pripravo tipičnih francoskih jedi spoprimemo tudi sami. 

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 4/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver / Stockfood

Recepti:
-Solata s popečenim kozjim sirom
-Fougasse, ploski kruh z rožmarinom in olivami
-Tartiflette, krompirjeva zloženka s slanino in sirom
-Solata nicoise s svežo tuno in stročjim fižolom
-Bržolni steak (rib-eye) s praženo šalotko in krompirčkom
-Školjke s pivom in crème fraiche
-Tarte au citron, limonina pita 
-Crème brulee
-Lavender madeleines, magdalenice s sivko

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna