Objavili smo

Potep po Franciji

04 / 2021

FRANCOSKA KLASIKA ZA VSAK DAN
Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 2010 tradicionalni večhodni francoski obrok in njegovo postrežbo uvrstila na seznam svetovne kulturne dediščine. To je bil prvi primer, da je bila na seznam uvrščena gastronomija, kar pomeni veliko priznanje francoski kulinariki. A čeprav je vsaka stvar dobro premišljena, pa naj gre izbiro sestavin, pripravo jedi z uporabo različnih kuharskih tehnik, umetelno postrežbo ali spajanje hrane z vinom, se lahko s pripravo tipičnih francoskih jedi spoprimemo tudi sami. 

Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 4/2021.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Guliver / Stockfood

Recepti:
-Solata s popečenim kozjim sirom
-Fougasse, ploski kruh z rožmarinom in olivami
-Tartiflette, krompirjeva zloženka s slanino in sirom
-Solata nicoise s svežo tuno in stročjim fižolom
-Bržolni steak (rib-eye) s praženo šalotko in krompirčkom
-Školjke s pivom in crème fraiche
-Tarte au citron, limonina pita 
-Crème brulee
-Lavender madeleines, magdalenice s sivko

Deli na
07 / 2021
Gostilna Jež, Jagnjenica pri Radečah - chef Rok Martinčič
TAKO DOMAČE, A VENDAR ZAPELJIVO DRUGAČE!  V Posavju, le nekaj kilometrov pred Radečami, se razteza vas z nenavadnim imenom Jagnjenica. Stari zapisi ga omenjajo že leta 1351, od kod izvira, pa ni čisto jasno. In prav tukaj stoji domača Gostilna Jež, ki se ponaša z več kot 100-letno tradicijo....
07 / 2021
Hotel in restavracija Lipa, Kranjska Gora
ZA LJUBITELJE NARAVE IN MIRU, A TUDI KULINARIČNEGA RAZVAJANJA! Butični družinski hotel Lipa v Kranjski Gori, ki ga vodita dve generaciji družine Perkolič, je po prenovi leta 2015 zasijal v novi podobi. Od nekdaj je Lipa znana tudi kot restavracija, ki s kulinaričnim in vinskim izborom ter postrežbo...
07 / 2021
Čas je za kokos
KOKOS, TROPSKI RAJ V DOMAČI KUHINJI Ste se že kdaj ujeli, da sanjarite o počitnicah, nekje daleč v tropih, kjer se na plaži v vetrcu nežno zibajo kokosove palme? Na njih pa kokosovi orehi, ki se predvsem v tajski, vietnamski in indijski kuhinji uporabljajo že stoletja. Kokosovo mleko je v azijski...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.