Objavili smo
04 / 2021
FRANCOSKA KLASIKA ZA VSAK DAN
Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 2010 tradicionalni večhodni francoski obrok in njegovo postrežbo uvrstila na seznam svetovne kulturne dediščine. To je bil prvi primer, da je bila na seznam uvrščena gastronomija, kar pomeni veliko priznanje francoski kulinariki. A čeprav je vsaka stvar dobro premišljena, pa naj gre izbiro sestavin, pripravo jedi z uporabo različnih kuharskih tehnik, umetelno postrežbo ali spajanje hrane z vinom, se lahko s pripravo tipičnih francoskih jedi spoprimemo tudi sami.
Recepti so objavljeni v reviji Pet zvezdic, št. 4/2021. Nakup izvoda / Letna naročnina
Tekst in foto: Guliver / Stockfood
Recepti:
-Solata s popečenim kozjim sirom
-Fougasse, ploski kruh z rožmarinom in olivami
-Tartiflette, krompirjeva zloženka s slanino in sirom
-Solata nicoise s svežo tuno in stročjim fižolom
-Bržolni steak (rib-eye) s praženo šalotko in krompirčkom
-Školjke s pivom in crème fraiche
-Tarte au citron, limonina pita
-Crème brulee
-Lavender madeleines, magdalenice s sivko