Objavili smo

Rastlinski obroki Jeej!

10 / 2023

RIČET, KI BI GA JEDEL ŠE RICHARD GERE!

Kaj ko bi vedno pri roki, doma ali v službi, okusen in iz lokalnih živil pripravljen polnovreden rastlinski obrok, ki ga je potrebno le še pogreti? To je bilo poleg skupnih vrednot glede trajnostnega načina življenja in prehranjevanja glavno vodilo simpatične četverice mladih in zagnanih Mariborčanov, ki so ustvarili blagovno znamko Jeej!.

Gotov rastlinski obrok v kozarcu

Znamka Jeej! se piše z dvema e-jema in s klicajem na koncu ter je podčrtana z nasmehom. Tako ne opozarja le na to, da za njo stoji hrana, ampak obenem pomeni vzklik veselja. In prav takšna je energija in razmišljanje štirih fantov, ki so po spletu prijateljskih vezi in tudi naključij zasnovali – in kasneje tudi uresničili – svojo kulinarično idejo. O tem, kako se je rodila, je Klemen Lukman, po poklicu računalniški programer, povedal: »Z Dejanom in prijatelji sem bil na nekem pohodu in ob obilici časa med hojo je beseda tekla o ideji o kvalitetni, okusni in nasitni predpripravljeni hrani, ki čaka v hladilniku in se jo samo pogreje. Sam sem se v tistem času že prehranjeval vegansko, saj sem po poizkusnem dvomesečnem obdobju ugotovil, da mi takšna hrana enostavno ustreza in se odlično počutim. Ko na trgu nismo odkrili nič veganskega, kar bi nam bilo všeč in bi bilo brez umetnih dodatkov, sam pa sem bil tudi zgolj ljubiteljski veganski kuhar, smo začeli razmišljati - kakšne rastlinske obroke bi lahko pripravili, da bi bili obstojni dlje časa in bi jih lahko mi, in še kdo drug, vzeli s sabo na pohod ali imeli pri roki v službi oziroma doma za hitro kosilo ali malico.« 
Sledili so meseci razmišljanj, pogovorov, idejnih prebliskov, usklajevanj in kuharskih eksperimentov, skozi katere so programer Klemen, grafični oblikovalec in kreativec Dejan Damiš ter Aljoša Huber, mojster za marketing in prodajo, »tenstali« svojo zamisel. »Vedeli smo, da želimo na trg dati dober produkt, ne zgolj še enega izmed mnogih. Takšnega, ki bo poleg tega, da je narejen na rastlinski osnovi, sledil tudi naši viziji lokalnega, zdravega in trajnostnega. Zato je v znamko vsak od nas dodal kanček sebe in tistega, kar sicer obvlada,« je poudaril Klemen...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Jeej!

Deli na
07 / 2024
Gostilna na Gradu, Ljubljana
TUJI GOSTJE SI ŽELIJO SPOZNATI SLOVENSKE OKUSE IN VINA! Na Ljubljanski grad iz starega mestnega jedra vodi več pešpoti in tudi razgledna vzpenjača. Ena najbolj priljubljenih turističnih točk v prestolnici je privlačna zaradi slikovite srednjeveške utrdbe in čudovitega razgleda na mesto, toda...
07 / 2024
Gostilna Rajh, Bakovci
NIKOLI NISEM POZABIL NA TRADICIJO, PREKMURSKE OKUSE IN RECEPTE, KI SEM JIH PODEDOVAL! V Gostilni Rajh jedi dišijo po Prekmurju, naj gre za tradicionalne, kot so bograč, dödoli, prekmurska gibanica in retaši, ali sodobne s podpisom 30-letnega chefa Leona Pintariča. Leta 2016 je bil nacionalni zmagovalec...
07 / 2024
Luka Jezeršek - Jezeršek gostinstvo
PARTNERSTVO NA TAGGENBRUNNU JE ZA NAS PRIZNANJE, PRILOŽNOST IN IZZIV! Posestvo in grad Taggenbrunn na avstrijskem Koroškem slovita kot priljubljena turistična točka ter tudi lokacija za prireditve in praznovanja. Njegovi lastniki, družina Riedl, so gostinski in hotelski del v upravljanje zaupali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna