Objavili smo

Rastlinski obroki Jeej!

10 / 2023

RIČET, KI BI GA JEDEL ŠE RICHARD GERE!

Kaj ko bi vedno pri roki, doma ali v službi, okusen in iz lokalnih živil pripravljen polnovreden rastlinski obrok, ki ga je potrebno le še pogreti? To je bilo poleg skupnih vrednot glede trajnostnega načina življenja in prehranjevanja glavno vodilo simpatične četverice mladih in zagnanih Mariborčanov, ki so ustvarili blagovno znamko Jeej!.

Gotov rastlinski obrok v kozarcu

Znamka Jeej! se piše z dvema e-jema in s klicajem na koncu ter je podčrtana z nasmehom. Tako ne opozarja le na to, da za njo stoji hrana, ampak obenem pomeni vzklik veselja. In prav takšna je energija in razmišljanje štirih fantov, ki so po spletu prijateljskih vezi in tudi naključij zasnovali – in kasneje tudi uresničili – svojo kulinarično idejo. O tem, kako se je rodila, je Klemen Lukman, po poklicu računalniški programer, povedal: »Z Dejanom in prijatelji sem bil na nekem pohodu in ob obilici časa med hojo je beseda tekla o ideji o kvalitetni, okusni in nasitni predpripravljeni hrani, ki čaka v hladilniku in se jo samo pogreje. Sam sem se v tistem času že prehranjeval vegansko, saj sem po poizkusnem dvomesečnem obdobju ugotovil, da mi takšna hrana enostavno ustreza in se odlično počutim. Ko na trgu nismo odkrili nič veganskega, kar bi nam bilo všeč in bi bilo brez umetnih dodatkov, sam pa sem bil tudi zgolj ljubiteljski veganski kuhar, smo začeli razmišljati - kakšne rastlinske obroke bi lahko pripravili, da bi bili obstojni dlje časa in bi jih lahko mi, in še kdo drug, vzeli s sabo na pohod ali imeli pri roki v službi oziroma doma za hitro kosilo ali malico.« 
Sledili so meseci razmišljanj, pogovorov, idejnih prebliskov, usklajevanj in kuharskih eksperimentov, skozi katere so programer Klemen, grafični oblikovalec in kreativec Dejan Damiš ter Aljoša Huber, mojster za marketing in prodajo, »tenstali« svojo zamisel. »Vedeli smo, da želimo na trg dati dober produkt, ne zgolj še enega izmed mnogih. Takšnega, ki bo poleg tega, da je narejen na rastlinski osnovi, sledil tudi naši viziji lokalnega, zdravega in trajnostnega. Zato je v znamko vsak od nas dodal kanček sebe in tistega, kar sicer obvlada,« je poudaril Klemen...

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 10/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Jeej!

Deli na
11 / 2023
Gostilna Pri Kuklju, Velike Lašče
H KUKLJU NA JESENSKE JEDI, GLUHE ŠTRUKLJE IN POTICO VELIKANKO! Pri Kuklju so od leta 2009 družinski gostilničarski posli v rokah že šeste generacije. Vodi jih energična Margareta Damjanić, sommelierka in mojstrica peke potic, za pripravo ostalih kulinaričnih dobrot, ki stavijo na slovensko tradicijo,...
11 / 2023
Hiša Putr, Trzin
V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski...
11 / 2023
Jeruzalemske gorice
Člani Društva turističnih novinarjev Slovenije smo se tokrat odpravili v Prlekijo. Odzvali smo se povabilu k odkrivanju lepot in dobrot destinacije Jeruzalem Slovenija in mesta Ormož, ki letos praznuje častitljivih 750 let od njegove prve pisne omembe. Skozi bogat dvodnevni program, ki so nam ga...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.