Objavili smo

Restavracija Kogo, Koper

02 / 2025

NAŠA ZGODBA SO OKUSI ISTRE, TAKO NA KROŽNIKU KOT V KOZARCU!

Restavracija Kogo ni v središču Kopra, a zaradi nje in po zaslugi kleti Vinakoper postaja Šmarska cesta vedno bolj prepoznavna in privlačna tudi za turiste in tuje obiskovalce. K temu je pripomoglo tudi Michelinovo priporočilo, ki se ga je Kogova ekipa razveselila pred dvema letoma, in priznanja, ki jih osvajajo vina kleti Vinakoper. Kogo je prava izbira za vse, ki si želite v sproščenem vzdušju uživati v istrskih okusih na krožniku in v kozarcu.  

Dnevna soba za domačine in prijetno odkritje tudi za turiste
V kompleksu kleti Vinakoper so pred leti odprli degustacijski, prodajni in gostinski prostor z imenom Hiša refoška. V njem deluje Vinski butik, poleg katerega je maja leta 2021 po popolni prenovi in s prihodom novih najemnikov vrata odprla restavracija Kogo. »Morda se komu zdi ime nenavadno, a v starem istrskem narečju kuharju rečemo kogo,« je v smehu razložil direktor in vodja lokala Marko Kozel. 
Kogova bistrojska kosila so postala tako znana in priljubljena, da včasih celo zmanjka prostih sedežev. Seveda so obiskovalcem čez dan in ob večerih vedno na voljo tudi jedi po naročilu, pri katerih pride do izraza kreativnost chefa Tilna Župevca. Ob tem je Marko poudaril: »Naša ponudba vedno izhaja iz istrske tradicije in okusov, ki jih pripravimo in predstavimo na bolj sodoben način. To je rdeča nit, ki nas vodi že od začetka in se sklada tudi s filozofijo in vini kleti Vinakoper, s katero tesno sodelujemo.«

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št.2/2025.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Jaka Ivančič

Recepti:
-Brancinov tatar z ostrigino emulzijo in gelom rdeče pomaranče 
-Ša-ppuccino in istrski tartuf
-Raviol »surf and turf carbonara«
-Brancin s cvetačo na kvadrat, holandsko omako in črnim tartufom
-Fritula 2.0 In sladoled slane karamele s črno trobento

Deli na
06 / 2025
Gostilna Podfarovž, Vipava
TAM, KJER ŽUBORI VODA IN SE PIŠE KULINARIČNA POEZIJA  V zavetju vipavskih izvirov se skriva ena najbolj čarobnih gostiln pri nas — Podfarovž. Nima le terase, na kateri poleti goste hladi globoka senca in pomirja šepet vode, ampak tudi odlično kuhinjo. Sezonske jedi ustvarja burje vajena Primorka...
06 / 2025
Gostilna Pr Čop, Podkum
ZASAVSKI CHEF, KI PRISEGA NA DOMAČE OKUSE TAKO V SVOJI GOSTILNI KOT NA TELEVIZIJI Hiša domačih okusov Pr Čop v Podkumu je pravo srce kraja, poleg gostilne v njej delujeta tudi trgovina in pošta. Družinsko gostinsko tradicijo nadaljuje simpatični 38-letni kuharski mojster Lojze Čop, ki mu energije,...
05 / 2025
Hiša Polonka, Kobarid
PRISTNO, LOKALNO, SRČNO: ZGODBA VALTERJA KRAMARJA IN HIŠE POLONKA Ko stopiš v Hišo Polonka v Kobaridu, veš, da si prišel tja, kjer štejejo okusi, spomini in pristnost. Ta gostilna – danes že skoraj obvezna postaja za pohodnike, gurmane, ljubitelje lokalnega piva in vin – nosi v sebi več...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna