Objavili smo

Sevnica Premium - kolektivna blagovna znamka

04 / 2023

KAŽIPOT TAKO ZA TURISTE KOT PONUDNIKE!
Turisti na odkrivanju Slovenije velikokrat vprašajo »Je domače, je pristno?« in pri tem so jim lahko v veliko pomoč tudi kolektivne blagovne znamke, ki nastajajo po modelu Izvorno Slovensko (Provital d.o.o.). Ena takšnih je Sevnica Premium in tokrat smo se odločili obiskati ponudnike, ki so nedavno prejeli certifikat in znamko za jedi, postrežene na gostinski način. 

JABOLČNA PITA PRVA DAMA 
Obiskali smo ponudnike, ki so se po treh letih zopet prijavili v obvezno obnovitev ali na novo pridobitev certifikata kolektivne blagovne znamke (krajše KBZ) Sevnica Premium, tokrat v kategoriji jedi in pijač, postreženih na gostinski način. Na ocenjevanje se je prijavilo 6 ponudnikov s 15 jedmi, pijače ni prijavil nihče. Po poti odkrivanja okusov nas je vodila Annemarie Culetto, svetovalka za turizem pri KŠTM Sevnica, ki je nosilec kolektivne znamke Sevnica Premium, njena lastnica pa je sicer Občina Sevnica. 
Naša pot se je začela v Sevnici, kjer se nahajajo Okusne dobrote, bolj znane kot Kavarna in pekarna Kruhek. »Že 30 let imamo pekarno, z njo sta se ukvarjala že mama in oče. Znani smo po kruhu, pekovskih izdelkih in pecivu, tudi poticah,« je kot zanimivost povedala Maja Kozole in dodala, da ima tudi njena sestra svojo pekarno, in sicer v Krškem. Da znajo svojim gostom in kupcem prisluhniti ter jih vedno znova presenetiti priča tudi to, da so v času letošnjega pusta pekli tako krofe klasične velikosti kot manjše, vseh pa je bilo samo na pustni torek okoli 5 tisoč! V ponovno certificiranje in pridobitev znaka Sevnica Premium je Maja prijavila jabolčno pito Prva dama. Zasnovali so jo v času Trumpovega predsednikovanja v čast njegovi ženi in Sevničanki Melaniji, v njej pa so združili obliko ameriške pite s slovensko obarvanim nadevom in sestavinami. Moko za krhko masleno testo kupujejo v mlinu Katić v Krškem, medtem ko jabolka za polnilo kupujejo pri posavskem pridelovalcu Evrosad. Monoporcijsko pito, ki jo imajo v dnevni ponudbi, označuje sladkorni vzorec s črko M (na fotografiji).

Celoten članek je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 4/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst in foto: Urša Cvilak

V članku so omenjeni:
-Kavarna in pekarna Kruhek
-Tončkov dom na Lisci
-Gostišče Močivnik
-Hotel Ajdovec, Restavracija Ajda in slaščičarna Julija
-Turistična kmetija Grobelnik
-Restavracija A3

Deli na
05 / 2023
Krčma na gradu Bogenšperk, chefa Mitja Zadravec Ribič in Marko Železnik
GRAD, NA KATEREM SE PIŠEJO ZANIMIVE ZGODBE Na gradu Bogenšperk na Dolenjskem je živel in pisal znameniti polihistor Janez Vajkard Valvasor. Tu se je pred tremi leti začela pisati tudi zanimiva, ustvarjalna in ambiciozna gostinska zgodba, katere avtor je Mitja Zadravec Ribič s svojo zagnano ekipo....
05 / 2023
Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem - chef Zoran Ristič
V DEŽELI ŠIPONA ZDAJ TUDI BUTIČNI HOTEL SIBON! Med turistično najbolj prepoznavne kraje Prlekije zagotovo sodi Jeruzalem, ki je od Ljutomera oddaljen 7 kilometrov in mu pravijo tudi raj med vinogradi. Prav tu se je pred letom dni odprl štirizvezdični butični hotel Sibon Wine & Spa Resort....
05 / 2023
Gault&Millau Slovenija 2023
DESETIM RESTAVRACIJAM 4 KAPE, CHEF LETA JANEZ BRATOVŽ! Izid kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija, že petega po vrsti, je vsakič znova praznik slovenske gastronomije. Ne le zato, ker prinese priznanja in s tem potrditev že uveljavljenim in najboljšim, ampak tudi odkriva sveža gastronomska...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.