Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija in hotel Korošica, Otiški Vrh
Na kulinarično razvajanje k trem koroškim dečvam!

Predstavitev restavracije + recepti:
-Losos, pesa in »mavrična omaka«
-Gobova juha
-Zelenjavni ravioli
-Ramstek, polenta, pastinak, sirova pita
-Velikonočni pirh

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje (SŠGT Celje)
Velikonočne in spomladanske jedi

Intervju z Iztokom Leskovarjem, ravnateljem šole: "V šolstvu je vedno pravi čas za spremembe"

Recepti:
-Spomladanski zelenjavni smuti s peno zelenega jabolka
-Tlačenka z regratom in pesinim gelom na krekerju z bučnicami
-Kvašeni zajčki
-Koprivni in kurkumini ravioli, polnjeni s čemaževo skuto in pistacijo
-Rulada potočne postrvi z ohrovtom
-Pljučni file, polnjen s prekajeno kračo, korenčkov pire, rmanov kipnik in ocvrte riževe kroglice
-Sladica »ajda s potico«
-Ajdova tortica
-Bizeljska ajdova potica s skuto

V svetu začimb
Luštrek

Recept:
-Trojček polnjenih jajc

Abeceda okusov
Od A do Ž

fižol, fondi, gorčica, Gorenjka

Sevnica Premium
Kolektivna blagovna znamka - kažipot tako za turiste kot za ponudnike

predstavitev

V kraljestvu špargljev
Recept z naslovnice

-Pita z divljimi šparglji in rdečo čebulo

Potujemo in raziskujemo
Fuerteventura

Otok peščenih sipin, vetra in pozitivnih vibracij

Slaščičarstvo / pekarstvo
Za velikonočne praznike pečemo kvašeno!

Recepta:
-Velikonočni zajčki z makom
-"Volneni" venec z rožičevim nadevom

Novice iz tujine

-Vinski vlak v Napi začne voziti 3. maja
-Na podelitvi Oskarjev tudi pečenka Wellington
-Začetek nove gastronomske izkušnje v Cognacu
-Osupljiv koktajl bar s stolpom gina
-Zgodnja sezona javorjevega sirupa

Dogodki

-Kuharske zvezde prihajajo v Rovinj
-V Združenju turističnih kmetij polni načrtov
-Povabilo avstrijskih turističnih destinacij
-Gourmet Cup Ljubljana - mladi kuharski talenti na Krvavcu
-Katere so Naj praline radovljiškega festivala čokolade?
-Izdelki odlične kakovosti s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva 2023
-Sezona sladoleda je tu, ste pripravljeni?

V svetu pijač

-Sestre Svetega Martina že desetič darovale kri!
-Umetnost vina, steklarstva in glasbe
-Sommelierji prejeli diplome 2. stopnje
-Vabljeni na prvi »Best of Štajerska«
-Prvaka v priprave kave sta iz Ljubljane in Maribora
-Festival vina in čokolade vabi v Podčetrtek
-Dobro obiskan prvi Festival viskija
-Resnica v zrnu kave (7. del): poimenovanje kavnih napitkov in njihova priprava
-Pivska fontana vstopila v osmo sezono

Ostalo

-koledar dogodkov
-nagradna igra, kviz: Gurman tudi po znanju "Zabavno je vedeti"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.